NAKON DVIJE GODINE / Grbin komentirao Sabor HDZ-a: 'Dok ih gledaš, čini ti se kao da žive u nekim oblacima'

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Glavni odbor SDP-a okupio se uživo nakon dvije godine

12.6.2022.
13:27
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon dvije godine Glavni odbor SDP-a u nedjelju se opet okupio uživo, umjesto online sjednica zbog pandemije koronavirusa, a predsjednik stranke Peđa Grbin u uvodnom je govoru poručio da u ovom trenutku borba protiv inflacije i rasta cijena mora biti prioritet svake politike.

"U Hrvatskoj se teško živi i, bez obzira na to što smo svjesni da inflacija nije direktno proizvod Hrvatske nego je posljedica pandemije i strašnog rata u Ukrajini, mi u Hrvatskoj možemo napraviti jako puno da ublažimo posljedice inflacije za naše građane. Politika i političari su tu da građanima pomognu", poručio je Grbin na početku sjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer je, kaže Grbin, jedna stranka imala Opći sabor i dok ih gledaš čini ti se kao da žive u nekim oblacima, kao da nisu svjesni što se u ovoj zemlji događa i kao da oni koji vode tu stranku nisu imali potrebu bilo što kupiti i platiti iz vlastitog džepa.

Image
konvencija osječkog SDP-a /

Grbin: 'Borba protiv rasta cijena je prioritet. Zar netko mora umrijeti od gladi da se Vlada pokrene?'

Image
konvencija osječkog SDP-a /

Grbin: 'Borba protiv rasta cijena je prioritet. Zar netko mora umrijeti od gladi da se Vlada pokrene?'

"Kao da nisu vidjeli što se dogodilo s režijama, s cijenom kruha, brašna, ulja, goriva, energenata i svega što je ljudima potrebno za normalan život. Mi u SDP-u nismo takvi, dva puta u ovoj godini pokazali smo što odgovorna i ozbiljna država može napraviti da bi pomogla ljudima jer u ovom trenutku borba s inflacijom i rastom cijena mora biti apsolutni prioritet svake politike", ustvrdio je Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjere za umirovljenike i poduzetnike

Podsjetio je da su ponudili konkretne mjere koje bi trebale osigurati da umirovljenici u godini inflacije ne izgube vrijednost svoje mirovine, te mjere koje bi svima koji mjesečno primaju manje od 4000 kuna, bez obzira jesu li umirovljenici ili radnici, osigurale još jedan energetski dodatak jer na jesen nas čeka porast cijena plina nego i energije iz toplana. Država mora reagirati već sada i osigurati da ti ljudi mogu preživjeti zimu, zatražio je šef SDP-a.

Također su predvidjeli mjere za pomoć poduzetnicima jer su oni, uz posljedice inflacije, izgubili i tržište zbog rata u Ukrajini, a država za njih čini malo ili ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brojni su načini na koji im se može pomoći, poput subvencije cijene energije, jer su im računi i do četiri puta skočili, a građevinski sektor poručuje da im je bolje ne raditi nego raditi s gubitkom", upozorio je.

Glavni odbor SDP-a danas će raspravljati o konvenciji u rujnu, ali i o reformi zdravstvenog sustava te radnog i izbornog zakonodavstva kako bi, istaknuo je Grbin, stvorili društvo po mjeri čovjeka koje će osigurati dostojanstven život svima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je zahtjev da kolektivni ugovori iz javnog sektora vrijede i u privatnom sektoru, kako bi se dokinula nejednakost među zaposlenicima, te da će u saborsku proceduru uputiti prijedlog reforme izbornog zakonodavstva koja će osigurati da glas u Hrvatskoj vrijedi jednako, bez obzira gdje živiš.

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo