novi pokušaj / Grbin mjesecima zagovara smjenu šefa SDP-a, a sada ide u novi pokušaj rušenja Bernardića

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Grbin je tijekom posljednjih mjeseci iskoristio svaku priliku kako bi se obrušio na Bernardića

24.6.2018.
7:50
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Situacija u SDP-u u posljednje vrijeme nije najbolje. Prilog u tome ide i čenjnica da je u posljednjih nekoliko mjeseci rejting stranke u padu. Zbog ovakvog stanja u SDP-u mnogi članovi stranke upiru prst prema Davoru Bernardiću. Sve je više kritičara koji šefu SDP-a poručuju da se nešto mora promijeniti, i to drastično.

Gordan Maras, koji je Bernardiću zadao pljusku pobjedivši Denisa Hrestaka na izborima za predsjednika zagrebačkog SDP-a, nedavno je u RTL Direktu više puta prozvao vodstvo stranke, očito aludirajući pritom na Bernardića. "Vodstvo stranke ima najveću odgovornost, to je nesumnjivo. Vodstvo stranke se treba zapitati u kojem smjeru ide i što birači od nas očekuju", kazao je Maras. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je Bernardić zaista najveći problem SDP-a, smatra većina članova stranke koja se javno izjasnila po tom pitanju, no kao najgorljiviji zagovaratelj njegove smjene nameće se Peđa Grbin. On je, naime, oko sebe okupio poznate SDP-ovce s kojima priprema tekst peticije kojom će od Bernardića tražiti da odstupi s mjesta šefa stranke. I to Grbinu nije prvi put da otvoreno udara po Bernardiću.

U rujnu prošle godine Grbin je najavio da će na sjednici predsjedništva iznijeti prijedloge vezane uz opoziv predsjednika Davora Bernardića, pa je na sjednici Kluba zastupnika SDP-a između njih zaiskrilo i zbog Grbinovog odstupanja s mjesta potpredsjednika Odbora za Ustav. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grbin je tijekom posljednjih mjeseci iskoristio svaku priliku kako bi se obrušio na Bernardića, a nameće se pitanje hoće li ovom peticijom, koju će podržati i većina članova Bernardićevog Predsjedništva, uspjeti u svom novom pokušaju rušenja šefa SDP-a.

Koji je Bernardićev odgovor na sve to? Objavljivanje videa na, kako je to Bernardić jednom rekao, digitalnoj agori - društvenim mrežama. "Oni koji ruše SDP u ovom trenutku kada se događa najveća korupcijska afera u povijesti Hrvatske, kada ministar iz Vlade napada novinare i kada se događa udar na prava nacionalnih i seksualnih manjina, moraju znati da neće imati moju podršku", poručuje Bernardić koji bi trebao postati svjestan da zapravo on više nema podršku stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo