IZBORI NA IBLERU / Grbin predao potpise za kandidaturu za šefa SDP-a: 'Želim da zajedno gradimo stranku na koju smo ponosni'

Image
Foto: RTL / Peđa Grbin / FB

Izbori u SDP-u bit će održani 26. rujna

21.8.2020.
10:30
RTL / Peđa Grbin / FB
VOYO logo

''Želim da zajedno gradimo stranku na koju smo ponosni, da zajedno stvorimo novi SDP'', poručio je Peđa Grbin nakon što se i formalno uključio u utrku za predsjednika SDP-a, kojega će članovi i članice stranke po načelu jedan čovjek - jedan glas birati 26. rujna.

Image
IZBORI NA IBLERU /

U SDP-u još jedan takmac: Kolar uskače u trku, Ostojića se još čeka, a i jedan 'stari' kandidat ima još nešto za reći

Image
IZBORI NA IBLERU /

U SDP-u još jedan takmac: Kolar uskače u trku, Ostojića se još čeka, a i jedan 'stari' kandidat ima još nešto za reći

Grbin je predao kandidaturu za prvoga čovjeka SDP-a nakon što je tijekom protekla tri dana prikupio 1.381 potpis te je zahvalio svima koji su svojim potpisom podržali njegovu kandidaturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, postupak kandidiranja traje do 31. kolovoza, a potom će se sastati izborna komisija koja u tri dana mora utvrditi pravovaljanost kandidatura i tada počinje i službena kampanja.

'Poraz SDP-a kao odskočna daska'

''Pred nama su kampanja i izbori, ali i početak građenja novog SDP-a, boljeg SDP-a, građenja stranke kojom ćemo opet biti ponosni i ići u nove pobjede. SDP je doživio veliki poraz koji moramo iskoristiti za pouku i ispraviti pogreške, kao odskočnu dasku za stvaranje bolje stranke koja će pomoći kreiranju bolje Hrvatske'', istaknuo je Grbin.

Osvrnuo se i na protukandidate Mirelu Ahmetović i Željka Kolara, kazavši: ''Vidim ih kao ozbiljne ljude, ozbiljne političare i ozbiljne SDP-ovce te kao one koji nakon izbora biti dio moga tima za izgradnju boljeg SSP-a i bolje Hrvatske''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Izborni proces nema legitimitet bez većine članstva'

Jedan od velikih problema u SDP-u koji je dodatno izbio na svjetlo dana nakon izbora su i stranačke financije, a među njima i članarine te članstvo, a potvrdio je to i Grbin: ''Članarine su dio problema jer od 33.000 članova i čkanica samo njih 6.000 redovito ili relativno redovito plaća članarinu''.

Do takvog je nesrazmjera došlo jer članstvu čak tri godine nije dostavljeno izvješće o uplatama i dugu stranke: ''Apelirao sam na Predsjedništvu što je i urodilo plodom pa se broj redovitih uplatitelja članarine povećao na oko 12.000 i nadam se da će ih biti više. Izborni proces nema legitimitet ako u njemu ne mogu sudjelovati svi ili barem pretežiti dio članstva SDP-a jer nema smisla da odluku donosi šestina članstva''.

'Prvo ćemo počistiti svoj prag, a onda i Hrvatsku'

Više od 50 posto članova je plaćalo članarinu od jedne kune jer su navodno bili nezaposleni, a poslije se ispostavilo da su bili zaposleni, kazao je Grbin i poručio da će se to morati popraviti: ''Potrebna je revizija evidencije članstva da spriječimo malverzacije jer odakle nam inače pravo da ukazujemo na malverzacije u društvu. Prvo ćemo počistiti svoj prag, a onda i Hrvatsku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za to vrijeme bivši čelni čovjek SDP-a Davor Bernardić, pronijelo se i medijima, zabavlja se u Gardalandu i djeluje kao da mu je pao kamen s leđa, a na pitanje kakvu se poruku takvim ponašanjem šalje članstvu, Grbin je samo uz uzdah odvratio da onome što je rečeno nema što dodati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo