'razotkrio' protuustavno djelovanje / Grbin: 'Teza je jasna - Orešković je lutka, Karamarko lutkar, a Petrov statist!'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Već neko vrijeme ponavljam tezu da je Orešković samo lutka na koncu, marioneta, koja je tu da prikrije činjenicu da je Karamarko taj koji stvarno povlači konce u Vladi', poručio je Grbin na Facebooku

22.2.2016.
20:59
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo
Image
brkić službeni kandidat za ministra branitelja /

Most će podržati Karamarkov prijedlog uz jedan uvjet, Brkić: 'Počašćen sam kandidaturom!'

Image
brkić službeni kandidat za ministra branitelja /

Most će podržati Karamarkov prijedlog uz jedan uvjet, Brkić: 'Počašćen sam kandidaturom!'

SDP-ovac Peđa Grbin na svom je Facebook profilu komentirao Karamarkovu odluku da za mjesto novog ministra branitelja predloži Milijana Brkića. Njegov vam status prenosimo u cijelosti:

"Već neko vrijeme ponavljam tezu da je Orešković samo lutka na koncu, marioneta, koja je tu da prikrije činjenicu da je Karamarko taj koji stvarno povlači konce u Vladi. Tu i tamo to pokušaju prikriti pa Orešković odugovlači s potpisivanjem razrješenja Lozančića ili Petrov komplicira oko nekog imenovanja, ali teza je jasna: Orešković je lutka, Karamarko lutkar, a Petrov statist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I onda, pročitam ovu vijest o Vasi Brkiću kao ministru branitelja. I onda, kao da nam činjenica što ministra koji je muljao s adresom zamjenjuje ministar koji je muljao s diplomom nije dovoljna, Tomislav Karamarko izjavi ovo: "Ja sam isključivi krivac što toliko nemamo ministra branitelja jer sam imao puno razgovora, ali to smo sada prelomili. Službeni kandidat za ministra branitelja bit će Milijan Brkić".

Vjerojatno je značenje te izjave nekima promaknulo, ali ona je u stvari protuustavna i skandalozna. Ili smiješna, ovisi kako gledate... Jer naš Ustav, u članku 110. propisuje: "Članove Vlade predlaže osoba kojoj je Predsjednik Republike povjerio mandat za sastav Vlade.", a u članku 116. "Ako se izglasa nepovjerenje pojedinom članu Vlade, predsjednik Vlade može umjesto njega predložiti drugoga člana Hrvatskom saboru da mu izglasa povjerenje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, predsjednik Vlade predlaže ministre, dakle predsjednik Vlade razgovara s kandidatima za ministre, dakle predsjednik Vlade obavještava javnost koga je izabrao za ministra. 

Uvijek, ali ne i onda kada je Karamarko u pitanje. Uvijek, ali ne i u Karamarkovoj Vladi. Jer tu se zna tko je gazda i tko vuče konce, tko odlučuje, a tko putuje svijetom, rukuje se i smješka. Da nije protuustavno i skandalozno bilo bi smiješno..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo