TREBAJU JOŠ VREMENA / Grčić: 'Jedan mandat zaista nije dovoljan da se naprave neki veliki pomaci'

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

'Prva godina je formativna i ima nekih dječjih bolesti, druga je godina u kojoj se projekti definiraju i pokreću, a treća godina je godina u kojoj polako počinju stizati rezultati', kaže Grčić

16.6.2015.
10:50
Marko Jurinec/PIXSELL
VOYO logo

U Zagrebu se održava konferencija 'Dvije godine u EU -  Kako zatvoriti financijsku konstrukciju u projektima financiranim iz EU fondova'.

Tim je povodom ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić održao uvodni govor u kojem je istaknuo kako se Hrvatska u tom razdoblju ipak pokrenula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izvukli smo se iz krize i brojke to pokazuju. A pokazivat će i više. Oporavak očekujemo zahvaljujući europskim fondovima. Dvije godine je i puno i malo. Puno za institucionalne pomake, a malo za velike makroekonomske promjene", rekao je Grčić.

Imao je ministar i odgovor za sve one koji se pitaju kako se dogodilo da je Hrvatska odjednom u kontekstu tranzicijskih država zastala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrlo je jednostavno - to se dogodilo zbog ranijeg ulaska u Europsku uniju. Sve te druge države, koje su sada ispred Hrvatske, su ranije ušle u EU i to u boljem razdoblju za Europu", uvjerava Grčić.

Objasnio je potom i zašto su europski fondovi važni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pogledajte kolike probleme danas imamo s tim autocestama, koje su među najboljima u Europi. No, ostali su nam dugovi koje ne možemo financirati", zaključio je ministar.

Dodao je Grčić kako jedan mandat zaista nije dovoljan da se naprave neki veliki pomaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prva godina je formativna i ima nekih dječjih bolesti, druga je godina u kojoj se projekti definiraju i pokreću, a treća godina je godina u kojoj polako počinju stizati rezultati", poručuje Grčić.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo