kruzer Koningsdam / Luksuzni kruzer plijenio poglede u riječkoj luci: Više od 3000 turista i članova posade preplavilo grad

U Rijeku je uplovio najveći kruzer ove sezone

29.6.2019.
19:51
VOYO logo

Brod Koningsdam dug je 297 metara i  širok 35 metara. U riječkoj luci djeluje vrlo impresivno, a na plovećem hotelu je više od 3500 putnika i članova posade.

Grdosija s 12 paluba usidrena ispred riječke luke. Gotovo 2700 putnika prebačeno je na kopno i krenuli su u istraživanje. Najprije se otkriva Rijeka. Randy iz Australije ističe kako zna da je Rijeka europska prijestolnica kulture (EPK) 2020. i naglašava da je predivna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Kruzer Koningsdam stigao u Rijeku! 300 metarska grdosija prevozi 2650 putnika o kojima se brine tisuću članova posade

Image

Kruzer Koningsdam stigao u Rijeku! 300 metarska grdosija prevozi 2650 putnika o kojima se brine tisuću članova posade

„Prvi put smo ovdje i ovo je prekrasan mali grad. Vidjeli smo Kosi toranj, vidjeli smo ostatke starih građevina, a onda smo sjeli i popili preukusan cappuccino“, nabrojila je Sharon iz SAD-a.

Lani je u Rijeku stiglo 13 kruzera, ove godine stiže ih 26, dogodine 39. Ostavljaju novac za različite pristojbe, a koristi imaju lokalni turistički vodiči, autobusni prijevoznici, taksisti, ugostitelji, trgovci... Ipak, ne ostaju svi turisti u Rijeci. Deset autobusa vozi ih na izlete do Opatije, Rovinja ili Krka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Rijeka je na fantastičnom položaju s obzirom na to da je sve vrlo blizu, tako da računamo da će u Rijeci ostati sigurno nekih 1500 ljudi, ali nemojmo zanemariti ni posadu. Jer u luci trećina posade uvijek ima slobodno“, ističe Dino Matešić, voditelj istraživanja tržišta Turističke zajednice Rijeka.

Na brodu je 900 članova posade iz cijeloga svijeta, među njima su i petorica Hrvata. Plovećim hotelom putnici su oduševljeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Superluksuzno, mi smo na njemu 13 dana i odlično je. Cijena je 2000 australskih dolara po osobi'', kazao je Pavle Gostovski iz Australije.

Putnici iz cijeloga svijeta na krstarenje su krenuli iz Rima. Nakon Kotora, preko Dubrovnika, Splita i Rijeke idu do Malte pa po Italiji. U inače kišnoj Rijeci dočekalo ih je vrelo ljeto, što je oduševilo Christine iz Engleske: „Vrijeme u Engleskoj je vrlo kišno, ovdje je predivno, jako toplo“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Sviđa mi se vrijeme. Drukčije je nego u Australiji gdje zna biti jako hladno zimi. Živimo u Melborneu, tako da ovdje uživam jer smo pobjegli od australske zime koja je jako hladna i mokra“, istaknula je Sandra iz Australije.

Šetnja Korzom je ugodna, ali duša grada skriva se na tržnici. Ona je goste s kruzera oduševila pa tako Roberto iz Kanade ne skriva svoje oduševljenje: „Jako, jako lijepa tržnica, prekrasni proizvodi, lokalni i siguran sam da su vaši restorani fantastični. Imali smo priliku kušati neke proizvode, jeo sam domaće smokve, čak i vaš češnjak miriše jako dobro, izvrsno!“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

300 metara dug kruzer u smiraj dana odlazi iz Rijeke. Ovo je bio njegov prvi dolazak u ovu luku, ali ne i posljednji. Ove sezone vratit će se još dvaput i dovesti tisuće turista.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo