međunarodna šteta / Grlić Radman kaže kako je satima morao izglađivati situaciju nakon Milanovićeva stava o NATO-u: 'Moramo se opet crvenjeti'

Ako su uvrede u političkoj areni ikad bile osobne, situacija danas u sabornici je još neviđeno

27.4.2022.
21:45
VOYO logo

"Saniramo međunarodnu političku štetu" - komentar je to šefa diplomacije Gordana Grlić Radmana na inicijativu predsjednika Milanovića o blokadi ulazak Finske i Švedske u NATO dok se ne promijeni izborni zakon u BiH. 

Na desnici, kojoj se od početka mandata Milanović približava, i ovom idejom skuplja bodove. Iz njegove bivše stranke poslovično nemaju jasan stav, dok iz platforme MOŽEMO! kažu:"Ne može se tako ponašati prema Švedskoj i Finskoj da bi zabio koji poen HDZ-u." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Često šmrcanje, hiperaktivnost, bezrazložna euforija, proširene zjenice, narkoman navučen na koku ima razvijenu lucidnost, ima razvijen izvanredan smisao za prijevaru i laž svake vrste stoga'', izjavio je saborski zastupnik Hrvoje Zekanović

Ako su uvrede u političkoj areni ikad bile osobne, situacija danas u sabornici je još neviđeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Tamo negdje posred Pantovčaka pronašao sam ovo. Unutra je upravo ono što vi mislite da je'', tvrdi Zekanović.

Saborski zastupnik tako je direktno prozvao predsjednika države da je ovisnik o kokainu, pozvao ministra Božinovića i zavod za suzbijanje zlouporabe droga da to ispita, a na kraju je s tom vrećicom u kojoj je možda brašno, ali možda i kokain išetao iz Sabornice bez da je njega itko provjeravao. Ni psi ni zaštitari ni policija. Iako je SDP-ov zastupnik i službeno podnio prijavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DRAMA ZA DOBRO JUTRO /

VIDEO Zekanović u Sabor donio vrećicu s bijelim prahom: 'Ovo sam pronašao na Pantovčaku. Unutra je ono što upravo mislite da je'

Image
DRAMA ZA DOBRO JUTRO /

VIDEO Zekanović u Sabor donio vrećicu s bijelim prahom: 'Ovo sam pronašao na Pantovčaku. Unutra je ono što upravo mislite da je'

A svemu je kumovala jučerašnja izjava predsjednika Milanovića.

''Očekujem sada pozive reakcije, ali mogu im poručiti ovo'', kazao je predsjednik države Zoran Milanović i pokazao figu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je uvjetovao ulazak Finske i Švedske u NATO promjenom izbornog zakona u BiH, ministar vanjskih poslova proveo je sate na telefonu pokušavajući izgladiti situaciju.

''Mi sada ovdje zbog njegovih izjava moramo se crvenjeti opet.  Njegovu izjavu su citirali svi važniji mediji članica NATO-a i izrazili zabrinutost, jer ljudi misle ako je to rekao predsjednik da je Hrvatska promijenila svoju vanjsku politiku'', rekao je Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 24 sata dva šefa diplomacije zvala su Zagreb, potvrdila nam je i finska i švedska ambasada. Milanović za sada nije uništio odnos s tim zemljama, poručuju za RTL. S druge strane Milanovićeva ideja dijelu desnice uopće nije strana.

''Predsjednik je sa svojim stavom iskazao jedan žešći način protiv kojeg ja nemam ništa. Zašto bi Hrvati uvijek morali biti pognute glave i ići tamo gdje im Bruxelles kaže? Zašto ne bi mogli glasno rezolutno stati i reći 'mi imamo svoje uvjete'. Jesu nama to Slovenci radili? Jesu li nas ucjenjivali gdjegod su stigli? Jesu'', komentirao je saborski zastupnik Ivan Penava

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imamo mekanu i tvrdu vanjsku politiku i sukreatore koji od prošlog tjedna - ne razgovaraju.

''Sada je izašlo na vidjelo tko je taj koji je prekinuo suradnju. Plenković je prekinuo suradnju sa predsjednikom RH. U onim pitanjima u kojima po ustavu Vlada i predsjednik moraju surađivati i moraju suodlučivati'',  rekao je saborski zastupnik Peđa Grbin

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik se na sve to danas samo znakovito osvrnuo. 

''Što imaš više novaca, ako nisi sklon pretjeranim porocima i kokainu, jači si i neovisniji si, jel' tako? Znate o čemu govorim'', rekao je Milanović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali pravi ćemo razmjer situacije vidjeti u Madridu na sljedećem NATO summitu. Pitanje je hoće li svoj stav tamo iznijeti svjetskim liderima ili će ostati tema samo naše politike.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo