TVRDE DA JE BILO SLUČAJNO / Grmoja o ministru i Mačeku u restoranu: 'Tko će nakon ovakvih 'slučajnosti' vjerovati u pravosuđe?'

Image
Foto: RTL / PIXSELL

U Restart koaliciji također smatraju da snimka kompromitira ministra pravosuđa

28.5.2020.
10:15
RTL / PIXSELL
VOYO logo

Nakon objave snimke na kojoj je HDZ-ov ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u društvu Ratka Mačeka, jednoga od USKOK-ovih optuženika u HDZ-ovoj aferi Fimi Media, pravosuđe bi moglo bi postati dodatno važna točka predizborne kampanje. O njoj se već oglasio MOST-ov Nikola Grmoja, a na konferenciji za medije članovi Restart koalicije predsjednik HSS-a Krešo Beljak te SDP-ov saborski zastupnik Saša Đujić upozorili su da je riječ o snimci koja kompromitira ministra. ''Gospodin Bošnjaković ne zaslužuje biti ministar u hrvatskoj Vladi'', poručio je Đujić.

Image
Fimi Media /

Bivša HDZ-ova blagajnica u suzama na sudu: 'Radila sam časno. Nisam znala koje je sve račune HDZ imao'

Image
Fimi Media /

Bivša HDZ-ova blagajnica u suzama na sudu: 'Radila sam časno. Nisam znala koje je sve račune HDZ imao'

Snimku susreta Bošnjakovića i Margetića u jednom zagrebačkom restoranu, tvrdeći da je riječ o tajnom sastanku, snimio je i objavio Domagoj Margetić na svojem YouTube kanalu, a kada je ministra upitao kako to da se nalazi s USKOK-ovim optuženikom, ministar je odvratio: "Pa što onda? Je l' on kriv?'' ''On je po Ustavu nevin", odvratio je Bošnjaković na opasku da je on ministar, a Maček optuženik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bošnjaković je nakon objave snimke za RTL.hr kazao da je slučajno susreo Mačeka dok je čekao kćer u pizzeriji te su se pozdravili, a baš tad je snimljen. I Maček je za Telegram kazao da se s ministrom sastao slučajno jer je bio na ručku sa sinom te je ministra pozdravio s obzirom na to da se poznaju. 

Tko se sve s kime i zašto susretao?

Povijest susreta natopljenih sukobom interesa iznio je saborski zastupnik i glavni tajnik MOST-a Nikola Grmoja na društvenim mrežama komentirajuću snimku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Susreti u restoranima političara i ministara, s optuženicima i svjedocima u sudskim postupcima, u Hrvatskoj uvijek imaju posebno značenje, do te mjere da su se i kao dokazi analizirali na sudskim raspravama. Sanader i Hernadi u restoranu su kovali planove o INA-i, general Kruljac i ministar policije Božinović susreli su se kada je generalov sin optužen zbog droge'', podsjetio je Grmoja.

I prisnažio: ''Jučerašnji susret u restoranu ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića i optuženika Ratka Mačeka, nekadašnjeg glasnogovornika Sanaderove vlade i direktora HDZ-ovih kampanja, pridružio se toj uobičajenoj praksi slučajnih susreta u ključnim trenutcima preokreta u sudskim postupcima. Tako i jučer, neposredno nakon završetka rasprave u slučaju Fimi medija, baš kada je optuženica Branka Pavošević, mudra HDZ-ova šefica računovodstva, koja je dokumentaciju o prljavoj igri zakopala u svoj vrt, odlučila povući svoj iskaz dan prije devet godina''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vrijeme je za nove ljude koji će otčepiti pravosuđe i reformirati DORH'

''Fimi medija slučaj je koji je raskrinkao dugogodišnje mutne poslove HDZ-a, slučaj koji je poznat i po Branku Bačiću koji je nosio pune torbe novca izvučenog iz državnih firmi i javnih poduzeća. I eto jučer ponovo slučajnosti koja govori sve o hrvatskom pravosuđu. Baš na isti dan kad je Pavošević povukla svoje priznanje nalaze se ministar pravosuđa i optuženik Maček, član paramasonske lože u kojoj je bio i bivši glavni državni odvjetnik Jelinić. Itko će nakon ovakvih “slučajnosti” imati povjerenja u hrvatsko pravosuđe'', zapitao je Grmoja.

''Vrijeme je za nove, nekompromitirane, karakterne i neuvezane ljude koji će otčepiti pravosuđe i reformirati ili bolje rečeno demontirati ovakav DORH'', poručio je Mostovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preokret na suđenju

Dvojac je snimljen jučer nakon što je održan nastavak suđenja u slučaju Fimi Media gdje je došlo do preokreta.

Podsjetimo, Maček je optužen u aferi Fimi Media i prema prvoj presudi je bio osuđen na godinu uvjetno uz rok kušnje od četiri godine. No kako je Vrhovni sud presudu poništio suđenje ide ispočetka. Na ročištu održanom u srijedu bivša šefica računovodstva HDZ-a Branka Pavošević kazala je u svojoj obrani da se za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki preko marketinške agencije Fimi media ne osjeća krivom i da je izvršavala naredbe odgovornih kako ne bi ostala bez posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sve sam radila po nalozima sada pokojnog Branka Vukelića, nekadašnjeg glavnog tajnika HDZ-a, dok s bivšim premijerom i predsjednikom HDZ-a Ivom Sanaderom gotovo uopće nisam komunicirala. Moje ranije izjave u USKOK-u da mi je sve naređivao Sanader bile su izrečene pod pritiskom na mene i moju obitelj'', kazala je Pavošević.

Ponovljeno suđenje za izvlačenje 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki preko marketinške agencije Fimi media, u slučaju koji je postao sinonim korupcije u hrvatskoj politici, formalno je počelo iznova krajem siječnja, a posljednjih mjeseci rasprave se nisu održavale zbog epidemije i potresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Restart koaliciji smatraju da snimka kompromitira ministra pravosuđa te će na tu temu danas imati konferenciju za medije. 

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo