postizborna dopisivanja / Grmoja uvjeren kako je MOST na korak do formiranja vlade: 'Milanović je danas povukao ručnu'

"Drago nam je da je Zoran Milanović ipak odlučio nastaviti javnu komunikaciju te vjerujemo kako je to pravi put do onoga za što se zalažemo, a to je reformska vlada", priopćili su iz MOST-a

16.12.2015.
17:12
VOYO logo

Image
poslao dopis most-u /

Milanović poručio Petrovu: 'Naš uvjet nije mjesto mandatara, i vi možete biti premijer!'

Image
poslao dopis most-u /

Milanović poručio Petrovu: 'Naš uvjet nije mjesto mandatara, i vi možete biti premijer!'

Nakon što je aktualni premijer Zoran Milanović sinoć 'oprao' MOST i Domoljubnu koaliciju, zgog čega su MOST i HDZ praktički počeli sastavljati novu vladu, predsjednik SDP-a Zoran Milanović odlučio se za zaokret taktike danas popodne kada je istaknuo kako Hrvatska raste ne inzistira na funkciji mandatara te da Božo Petrov može biti novi premijer. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik MOST-a Nikola Grmoja kazao je da 'ako se svi slažu, Božo Petrov će biti mandatar', ali je dodao kako smatra da je najbolje da nestranačka osoba bude mandatar. 

"Ako se slože te dvije najveće koalicije da je to najbolje rješenje, gospodin Petrov neće od toga bježat. Ali mislimo da bi najbolje bilo da bude nestranački premijer", rekao je Grmoja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi pozdravljamo današnje pismo gospodina Milanovića u kojem je pristao na uvjet nestranačkog premijera. Isto tako, tražimo da se do petka, kada započinjemo pregovore s Domoljubnom koalicijom, jasno izjasne žele li sudjelovati u izvršnoj vlasti s MOST-om i Domoljubnom koalicijom, da stvorimo tu trojnu vladu za koju se od početka zalažemo", istaknuo je. Mislimo da je najbolje rješenje nestranački premijer.

"Tražit ćemo da se o njegovoj ponudi očituje i Glavni odbor SDP-a koji je donio zaključke suprotne ovome što Milanović danas piše. HDZ nam je odgovorio uvjetno pozitivno, a SDP nas je uz blagoslov Glavnog odbora odbio, pa neka sada barem prepišu odgovore HDZ-a da bismo mogli nastaviti razgovarati", naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovio je kako od tripartidne vlade nikako ne odustaju 'jer je to najbolje rješenje, a također vjeruje kako nikada nismo bili bliže tom rješenju'. 

"Mislim da je danas premijer Milanović povukao ručnu, i da je poslao jedno ohrabrujuće pismo. Nadamo se do petka da će se izjasniti i da ćemo stvoriti tu trojnu vladu i da će na izvršne funkcije ući predstavnici svih triju stranaka", zaključio je. G

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MOST odgovorio Milanoviću: 'Vjerujemo da smo na putu do formiranja reformske vlade'

"Drago nam je da je Zoran Milanović ipak odlučio nastaviti javnu komunikaciju te vjerujemo kako je to pravi put do onoga za što se zalažemo, a to je reformska vlada. U ovome trenutku, MOST nezavisnih lista očekuje da se koalicija Hrvatska raste službeno očituje o našim već iznesenim zahtjevima za reformskom vladom te suradnjom s Domoljubnom koalicijom", priopćili su.

"Vjerujemo da će SDP i koalicija Hrvatska raste to i učiniti te se uključiti u nastavak pregovora oko sastavljanja reformske vlade. To je prije svega u interesu Hrvatske i njenih građana koji od nas očekuju da pokrenemo reforme. Ovime je ideja o tripartitnoj reformskoj vladi u kojoj bi sudjelovali članovi sve tri stranke na čelu sa nestranačkim mandatarom sasvim blizu realizacije čime se dokazuje da je to od početka bila realna i dobrodošla opcija", naglašavaju u MOST-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost, zadnjih su dana pojedinci iz koalicije Hrvatska raste pretjerali i neprimjerenom komunikacijom uvrijedili članove Mosta, te se nadamo da se tako nešto neće ponoviti. Takav ton za nas nije primjeren, a pogotovo zato što je s naše strane komunikacija čitavo vrijeme bila pristojna i smirena", zaključili su. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo