nova oprema / GSS, DUZS i vatrogasce čeka modernizacija: 'Ovim projektom dobivamo jednu umrežnost'

S 37 milijuna kuna modernizirat će se radio-veza vatrogasaca, GSS-a i Državne uprave za zaštitu i spašavanje

10.9.2018.
20:58
VOYO logo

Komuniciraju putem ručnih prijenosih uređaja. Za međusobnu komunikaciju - odlično, ali ne mogu razmijeniti informacije s primjerice vatrogascima. "Znači s ovim projektom dobivamo jednu umrežnost, znači jednu komunikaciju među svim službama i bolju koordinaciju i naravno kapacitriat ćemo se s novim uređajima.

Imat ćemo više takvih uređaja s kojima možemo komunicirati sa svim službama", kazao je Vinko Prizmić, pročelnik HGSS-a. Novu opremu dobivaju i u Državnom uredu za zaštitu i spašavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To znači da ćemo sad u realnom vremenu svi čuti što se događa, moći će se puno brže reagirati i donositi odluke", kazao je Davor Spevec, načelnik Sektora DZUS-a. Radioveza posao će olakšati i vatrogascima koji dobivaju dio opreme.

Ukupno je 3000 prijenosnih radio uređaja, a dio sredstava bit će potrošen i na: "900 mobilnih uređaja za ugradnju u vozila, 45 stancioniranih uređaja, 5 prijenosnih repetitora , 6 baznih stanica i 3 kompelta za programiranje", kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oprema stiže najkasnije do 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo