konferencija hnb-a i mmf-a / Guverner nam je otkrio je li zadovoljan odazivom kolega te o čemu će pričati Plenković i Lagarde

Sastanak će se u 19 sati održati u Dubrovniku, gdje je počela konferencija Hrvatske narodne banke i MMF-a

10.7.2017.
17:06
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković danas se sastaje s predsjednicom Međunarodnog monetarnog fonda Christine Lagarde. Tema njihova susreta, kojem će prisustvovati i ministrica gospodarstva Martina Dalić, je makroekonomska situacija u Hrvatskoj i mjere koje se provode u području fiskalne politike.

Sastanak će se u 19 sati održati u Dubrovniku, gdje je počela konferencija Hrvatske narodne banke i MMF-a, na kojoj će sudjelovati niz dužnosnika, znanstvenika, guvernera i ministara financija iz dvadesetak zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dubrovniku je zato i naš kolega Boris Mišević, koji je o ovome razgovarao s guvernerom Hrvatske narodne banke Borisom Vujčićom.

25 guvernera, ministara financija, puno je ljudi ovdje. Ovakav skup zapravo nikad nije organiziran?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, ovakav skup u jugoistočnoj Europi nije organiziran dosad. Negdje u ovo doba lani direktor za Europu MMF-a i ja smo se dogovorili da, budući da se približavanje u standardu zemalja centralne i istočne Europe prema razvijenim zemljama zapadne Europe usporilo, da napravimo konferenciju koja bi razmatrala što treba učiniti kako bi se ponovno ubrzalo približavanje".

Jeste očekivali ovakav odaziv?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadali smo se, ali moram reći da je odaziv sjajan. Ovdje su svi guvreneri i ministri financija praktički svih zemalja centralne i istočne Europe zajedno s Lagarde koja je upravo došla".

O čemu će večeras razgovarati Plenković i Lagarde?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni će otvoriti teme koje hoće. To je jedan kurtoazni posjet i razgovor, ali sasvim sigurno će razgovarati o ekonomskoj situaciji, o nekim međunarodnim temama, a mi ćemo sa naše strane naglasiti da je jedna od strategija Hrvatske ulazak u eurozonu".

Kada?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemoguće je reći kada, ali najvažnije je napraviti prve korake na tom putu. To neće biti brzo, ali moramo se početi kretati na tom putu jer to je hrvatski cilj".

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo