kilometarske kolone / Gužve na granicama se smanjuju, nakon blagdana očekuje se pad prometa: 'Jedini razlog gužve je pojačan promet što nije iznenađujuće'

Ovih dana i na ulasku i na izlasku iz Hrvatske čeka se satima

20.12.2020.
18:30
VOYO logo

Autocesta vas vodi do izlaza iz Hrvatske na samom istoku, no kada prođete naplatne kućice već se zaustavljate u koloni dugačkoj pet kilometara.

Vozači i putnici su nervozni i nezadovoljni.

''Što se ovo događa? Katastrofa! Katastrofa! Katastrofa! Pa nepodnošljivo, katastrofa. Ovo se nikad nije dogodilo. Nikad! Katastrofa, užas. Ogorčeni smo ovim'', kazao je Miralem iz BiH.

Image
Upozorenje HAK-a /

Na graničnim prijelazima prema Srbiji višesatna čekanja, smanjena vidljivost zbog magle

Image
Upozorenje HAK-a /

Na graničnim prijelazima prema Srbiji višesatna čekanja, smanjena vidljivost zbog magle

Ovih dana i na ulasku i na izlasku iz Hrvatske čeka se satima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz carine i policije govore, imaju dovoljan broj službenika, ali priljev vozila jednostavno je prevelik. Radi se brzo, no vrijeme uzima što se prolazi i kroz proceduru na Srpskoj granici a upravo tamo, najavljuje se, od sutra će se moći proći samo uz negativan test na koronavirus. 

Pad prometa očekuje se nakon blagdana

''Ne možemo na toalet, ništa. Samo čekati i poludjeti'', rekla je Miranda iz Švicarske.

Vrijeme u koloni krati se glazbom i plesom, a pristavila bi se i kava, da tehnika u automobilu nije zakazala.

A kada kolona prođe, posao s carine i policije prelazi na službe za održavanje čistoće. Jer uz autocestu ostaje – ružna scena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Bajakovu je bio naš Tin Kovačić. U ovom trenutku na granićnom prijelazu Bajakovo nema kolone barem kada se govori o osobnim automobilima. Jedina kolona o kojoj se sada može razgovarati je kolona teretnih vozila, odnosno kamiona, a o trenutačnoj situaciji za RTL Danas govorio je voditelj smjene na GP Bajakovo Vjekoslav Devald

''Trenutno nema osobnih vozila niti čekanja, isto je takva situacija i na ulazu. Kolona teretnih vozila na izlazu je oko pola kilometra, a čekanje je od pola sata do sat vremena. Jedini razlog gužve na prijelazu je pojačan promet što za ovo doba godine nije iznenađujuće, kao i svake godine. Od ovog vikenda, od petka dosada evidentiran je promet od oko 50 tisuća putnika. Za isti period prošle godine bio je evidentiran promet putnika od oko 90 tisuća što je skoro upola više. U narednom periodu za vrijeme blagdanskih dana i praznika očekuje se pad prometa, a nakon blagdana očekujemo pojačan promet na ulazu'', rekao je Devald.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo