kadrovske promjene / HAC ONC i ARZ zbog pljačke turista izmijenili način postupanja: smijenjena i tri radnika

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

'Želimo istaknuti kako HAC ONC poduzima, a poduzimati će i nadalje sve radnje kako bi se osigurala protočnost i sigurnost na autocesti', poručuju iz HAC-a

11.8.2016.
15:49
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Uprave Autoceste Rijeka-Zagreb (ARZ) i HAC ONC-a izmijenile su način postupanja na Krčkom mostu u uvjetima olujnog vjetra, zabranivši do daljnjega
propuštanje vozila koja prevoze motocikle ili kamp prikolice kojima je u tome trenutku zabranjeno prometovanje mostom, a HAC ONC je donio i odluku o smjeni triju radnika u sektorima naplate cestarina i održavanja.

Njihovo priopćenje za medije prenosimo u cjelosti: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uprave Autocesta Rijeka - Zagreb d.d. i HAC ONC d.o.o. ponukane događajima od prošlog tjedna, gdje se vlasnicima kamp kućica i motocikala neopravdano naplaćuje previsoka cijena za prijevoz preko mosta Krk, donijele su zajedničku odluku o izmjeni "Odluke o postupanju na mostu Krk u uvjetima olujnog vjetra" kojom se do daljnjeg zabranjuje propuštanje vozila koja na svojoj transportnoj površini vidljivo prevoze one skupine vozila (npr. motocikli) ili priključna vozila (npr. kamp kućice) kojima je u tom trenutku zabranjeno prometovanje mostom. Odluka će biti na snazi do dodatnog usuglašavanja svih relevantnih službi (Upravitelja, operatera, policije i prometne inspekcije), a u cilju povećanja nivoa sigurnosti te kvalitetnije usluge našim korisnicima.

Nakon dobivenog izvještaja unutarnje kontrole HAC ONC-a  te utvrđenih činjenica postupanja naših djelatnika na Krčkom mostu u vrijeme vikenda od 05. do 07. kolovoza 2016. godine, a vezano za prijevoz kamp prikolica i motocikala vozilima vučnih službi preko Krčkog mosta u vrijeme ograničenja prometa, te načina i dinamike zatvaranja mosta za određene kategorije, donesena je Odluka vezana uz kadrovske promjene u Sektoru za naplatu cestarine i Sektoru za održavanje autocesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka o kadrovskim promjenama donesena je na temelju činjenica koje ukazuju da se u određenim segmentima ovog događaja nisu iskoristile sve mogućnosti u obavljanju poslova vezanih za neometano odvijanje prometa na autocestama, odnosno stručne službe nisu postupale u skladu sa internim aktima te pravovremeno i na vrijeme izvještavale svoje nadređene.

Slijedom navedenog, donesene su Odluke o smjeni tri radnika sa sljedećih radnih mjesta: Voditelj tehničke jedinice održavanja Most Krk te dva voditelja smjene naplatne postaje Most Krk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uprava društva dala je i pisana upozorenja sa destimulacijom radnicima na sljedećim radnim mjestima: Voditelj tehničke jedinice naplate cestarine, pomoćnik voditelja naplate cestarine te voditelj pravca tehničke jedinice.

Svim radnicima koji su smijenjeni sa svojih radnih mjesta ponuđen je drugi Ugovor o radu u skladu sa njihovim stručnim spremama, dok su na ista radna mjesta imenovani radnici koji zadovoljavaju kriterij stručnosti a predloženi od nadležnih direktora Sektora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želimo istaknuti kako HAC ONC poduzima, a poduzimati će i nadalje sve radnje kako bi se osigurala protočnost i sigurnost na autocesti, te nam je misao vodilja naša Vizija: 'biti najučinkovitiji operater autocesta u Republici Hrvatskoj koji stvara dodanu vrijednost za korisnike autocesta i svoje vlasnike'."

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo