Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
naknada štete

Hasanbegović dobio spor protiv Ante Tomića zbog uvreda u NIN-u

Presudom je Tomiću naloženo također da Hasanbegoviću nadoknadi i parnični trošak u iznosu oko 12,800 kuna

Image

I danas odlučno odbacuje da sudjeluje u bilo kakvoj prljavoj kampanji protiv predsjednice. Uživa veliku popularnost u desnim krugovima.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Hina/ 9.3.2018. u 16:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović nepravomoćno je na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu dobio spor protiv splitskog kolumniste Ante Tomića koji će mu, postane li presuda pravomoćna, morati isplatiti naknadu štete u iznosu od 30 tisuća kuna, uvećanih za zateznu kamatu.

Presudom je Tomiću naloženo također da Hasanbegoviću nadoknadi i parnični trošak u iznosu oko 12,800 kuna.

Hasanbegović je tužio Tomića zbog uvreda na njegov račun iznesenih u članku "Jadi političkog minotaura", objavljenog 28. siječnja 2016. u tiskanom izdanju beogradskog tjednika NIN, odnosno 31. siječnja 2016. u njihovoj elektroničkoj verziji, kao i na facebook stranici.

U tom tekstu Tomić je za Hasanbegovića rekao da je "retard", odnosno "nemoguće biće, politički minotaur, 'ideološki jednorog'“, "ustaški klaun", "slaboumni zagrebački musliman" i "bijednik".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hasanbegović je isticao u tužbi da autor teksta može o njegovim društvenim i političkim pogledima može misliti što hoće pa i bez ikakvih argumenata, ali ga nema pravo vrijeđati i kvalificirati na način da mu vrijeđa pravo osobnosti i nanosi neimovinsku štetu.

Sutkinja Jadranka Liović Merkaš zaključila je da su objavljene informacije povrijedile tužiteljev integritet, čast i ugled i dostojanstvo, čime mu je povrijeđeno pravo osobnosti.

Upravo se čita

Image
užas

Velika tragedija u Rijeci: U vodenoj bujici preminuo muškarac, pronašli ga ispod automobila

Sud je prihvatio Hasanbegovićeve tvrdnje po kojima se našao u stanju uznemirenosti, nesanice, izrugivanja prolaznika, zbog čega je jedno vrijeme izbjegavao odlaske na uobičajena mjesta, što su osjetili i članovi njegove obitelji. To se po stavu suda doista dogodilo s obzirom da nije logično ni životno moguće bezbolno i bez posljedica nositi se s takvim kvalifikacijama.

Iako je tuženik, izrazio sumnju u pretrpljene tegobe tužitelja, smatrajući postupak političkom predstavom tužitelja, sud je zaključio da već iznesene teške kvalifikacije o Hasanbegoviću opravdavaju dosuđene pravične novčane naknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Hina/ 9.3.2018. u 16:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
POSEBNO ZA NJEGA

FOTO Plenkoviću suha usta zbog previše pitanja? Ministrima bočice vode, a premijeru - dvije od pola litre

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba