želi sve rasteretiti od političkih rasprava / Hasanbegović najavio da ide u posjet spomen-području: 'Odat ću počast žrtvama Jasenovca'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Rekao je da se na komemoraciji iz ustaškog logora 'ne komemorira žrtva, ne osuđuje počinitelj zločina, već se ona zloupotrebljava za rehabilitaciju jugoslavenskoga komunizma koji sam po sebi, u sebi, u svojem temelju, ima zločin'

13.2.2016.
12:01
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nov ministar kuluture, Zlatko Hasanbegović, za Novi list je rekao da će vrlo brzo posjetiti Spomen-područje Jasenovac i ondje odati počast žrtvama.

"Smatram da sva mjesta pijeteta treba rasteretiti od dnevnopolitičkih rasprava, jer se time ponižavaju žrtve", rekao je Hasanbegović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako je pogrešno interpretirana njegova izjava prošle godine kad je u emisiji 'Bujica' Velimira Bujanca državno pokroviteljstvo nad komemoracijom u Jasenovcu nazvao problemom.

Rekao je da se na komemoraciji iz ustaškog logora "ne komemorira žrtva, ne osuđuje počinitelj zločina, već se ona zloupotrebljava za rehabilitaciju jugoslavenskoga komunizma koji sam po sebi, u sebi, u svojem temelju, ima zločin".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako nije htio reći da je problem sama komemoracija.

"Htio sam reći da je nedopustivo da se sve komemoracije s državnim pokroviteljstvom koriste za ideološka prepucavanja. Moje je stajalište da na takvim mjestima treba komemorirati žrtvu, a ne ulaziti u povijesno-političke ekskurse, jer to postaje začarani krug", rekao je Hasanbegović za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo