Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
RASKOL NA RADIKALNOJ DESNICI

Hasanbegović napao Esih zbog skupa u Zadru: 'Čiste savjesti na kocku stavljamo naše sudbine'

O protustatutarnom značaju zadarskoga skupa rječito govori i činjenica da na nj nisu pozvani izaslanici daleko najbrojnije, zagrebačke stranačke organizacije, poručio je Hasanbegović

I.Kri/ 22.7.2019. u 12:48
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović, iako je najavljivao da će održati izborni Sabor stranke Neovisni za Hrvatsku u Zagrebu, to nije učinio nego je poslao priopćenje medijima u kojem je predsjednicu stranke Brunu Esih prozvao zbog okupljanja u Zadru. 

Priopćenje Zlatka Hasanbegovića prenosimo u cijelosti: 

"Suočeni s bezobzirnim pokušajem razbijanja stranke NEOVISNI ZA HRVATSKU, mi, članovi Predsjedništva i sudionici I. redovitog sabora NHR-a, okupljeni u Zagrebu, izvješćujemo svoje članove i pristaše, kao i cijeli hrvatski narod u Domovini i iseljeništvu, da odbijamo sudjelovati u bezumnome i politički samoubilačkom igrokazu koji je pod nepoznatim utjecajem, ali s uočljivim motivima i za račun lako prepoznatljiva krajnjega korisnika, egoistično upriličila sazivačica protustatutarnog druženja pod nazivom tzv. sabora NHR-a u Zadru 22. srpnja.

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Na našemu su današnjem saboru trebali, između više kandidata, biti demokratski izabrani članovi svih stranačkih tijela. Trebala je biti prihvaćena odluka o promjeni dijela naziva stranke, te predloženo usvajanje novoga statuta kako bi se stranka spremnije suočila s budućim izazovima te otvorila prema postizanju dogovora o predizbornoj suradnji s bliskim strankama, političkim skupinama i pojedincima. 

No, jednostranim i protustatutarnim sazivanjem zadarskog skupa u isto vrijeme kad je sazvan jedini zakoniti stranački sabor, ovaj u Zagrebu, želi se spriječiti takav razvitak te se sudbinu stranke hoće podrediti očuvanju formalnoga predsjedničkog položaja jedne osobe. Ujedno su flagrantno prekršeni Statut i Pravilnik o članstvu, kao i jednoglasno donesene odluke stranačkog Predsjedništva.

Upravo se čita

Image
uspješna mlada žena

Martina Boss za RTL.hr o sreći i dugoj ljubavi s njenim Dinom: 'Nisam očekivala zaruke na putovanju, nije to njegov đir'

"Očita je svrha zadarskog druženja da se sudbina naše stranke i našega političkog pothvata prepusti u ruke Ministarstva uprave"

O protustatutarnom značaju zadarskoga skupa rječito govori i činjenica da na nj nisu pozvani izaslanici daleko najbrojnije, zagrebačke stranačke organizacije, pa čak ni svi članovi Predsjedništva stranke. 

Očita je svrha zadarskog druženja da se sudbina naše stranke i našega političkog pothvata prepusti u ruke Ministarstva uprave, onoga istog koje je svojim arbitrarnim i protuzakonitim postupanjem tako umješno rastočilo pravaški pokret, a svoju domišljatost u kršenju zakona pokazalo je i nedavno, onemogućavanjem provedbe narodnih referenduma. Tako se upravo tom instrumentu Plenkovićeve protunarodne i trgovačke tzv. hrvatsko-srpske koalicije hoće prepustiti političko i personalno oblikovanje nacionalističko-slobodarskog dijela hrvatskoga političko-stranačkog života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Mi u tome odbijamo sudjelovati! 

Kao nacionalno i etički odgovorni ljudi, mi u svome dosadašnjemu građanskom, javnom i političkom djelovanju nismo nikada rušili već smo uvijek pridonosili, stvarali i gradili. Ponajmanje možemo i želimo rušiti političko čedo kojemu smo udahnuli život, nadjenuli mu ime, napisali program te ga ispunili doktrinarnim, ideološkim i intelektualnim sadržajem. 

Mi nismo ušli u političku borbu radi ključeva stranačkih prostorija niti radi zadovoljenja vlastitih taština ili mizernih materijalnih probitaka. 

Mi želimo pridonositi hrvatskoj državi koja može biti bolja samo ako u njezinu razvitku i vođenju sudjeluju hrvatski nacionalisti, ljudi širokih vidika, etičkih načela, politički, intelektualno i emocionalno dorasli trenutku, te oslobođeni nezdravih ambicija, strančarskih motiva i uskogrudnih interesa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nacionalizam i sloboda svakog pojedinca, sloboda hrvatskog naroda i neovisnost hrvatske države najviša su i najsvetija načela našega političkog djelovanja. 
U svjetlu ovih činjenica, javnost ćemo obavijestiti o daljnjim našim koracima, te načinu i obliku budućega političko-stranačkog djelovanja. 

Mirne i čiste savjesti na kocku stavljamo naše pojedinačne sudbine. Na kocku stavljamo sve osim Hrvatske! 

ČLANOVI PREDSJEDNIŠTVA I 
SUDIONICI I. SABORA POLITIČKE STRANKE
NEOVISNI ZA HRVATSKU

Dr. sc. Zlatko Hasanbegović, politički tajnik, član Predsjedništva, narodni zastupnik u Hrvatskom saboru i zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba
Dr. sc. Tomislav Jonjić, član Predsjedništva i zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba
Dr. sc. Ana Lederer, članica Predsjedništva i zastupnica u Gradskoj skupštini Grada Zagreba
Dr. sc. Dijana Machala, članica Predsjedništva
Domagoj Bešker, mag. iur., glavni tajnik, član Predsjedništva i stručni suradnik saborskoga kluba NHR", stoji u priopćenju koje je potpisao Zlatko Hasanbegović. 

I.Kri/ 22.7.2019. u 12:48
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ratni zločinac

Kazneno prijavljen 63-godišnjak koji je na Ovčari zlostavljao zarobljenike. Udarao ih rukama, nogama i palicama

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba