'Osjetljivi smo na Dinamo' / Hasanbegović o incidentu u Skupštini: 'Pokušavaju penetrirati u nešto o čemu ne znaju ništa'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Prokomentirao je i zahtjev Inicijative Narod odlučuje da potpise za referendum o izmjeni izbornih pravila provjerava Državno izborno povjerenstvo

23.7.2018.
13:30
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Zlatko Hasanbegović osvrnuo se na incident koji se dogodio na hodnicima Gradske skupštine tijekom aktualnog sata gdje je Davorin Karačić, zastupnik stranke Neovisni za Hrvatsku Zlatka Hasanbegovića i Brune Esih, na sjednici zagrebačke Gradske skupštine verbalno napao Tomislava Tomaševića (Zagreb je naš!) i čak ga pozvao na fizički obračun ispred Skupštine.

Zlatko Hasanbegović stao je u obranu svog stranačkog kolege Davorina Karačića."Ne znam je li riječ o nasrtaju, nisam ni čuo ni vidio, ne mogu komentirati. Svi koji me poznaju znaju da sam protiv bilo kakvog nasilja, verbalnog ili stvarnog. Ovdje nije riječ o nasilju, nego o malo žešćoj raspravi s navijačkom pozadinom", kazao je Hasanbegović te dodao da su norme iste za sve i da se one ne smiju kršiti, ali da su Neovisni za Hrvatsku posebice osjetljivi na Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš klub je nositelj duha tribine, interesa autentičnih Dinamovih navijača. Posebno smo osjetljivi kad se insinuira politička trgovina. Prošlog tjedna je u skupštini usvojen naš zaključak protiv privatizacije Dinana. Oni koji su Dinamov stadion vidili samo na malom ekranu, ne mogu docirati klubu Neovisnih za Hrvatsku", poručio je Hasanbegović.

O njihovom zaključku koji je prvo povučen pa onda vraćen na dnevni red, Hasanbegović je kazao kako je na to utjecao dogovor između lijevice i navijača.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iz politikantskog pokušaja intervencije lijeve oporbe u unaprijed dogovoran zaključak s navijačima. Preko naših leđa i preko Dinama su pokušali penetrirati u nešto o čemu ne znaju ništa i politički parazitirati na nečemu što je gradsko dobro, a to je Dinamo", kaže Hasanbegović. 

Prokomentirao je i zahtjev Inicijative Narod odlučuje da potpise za referendum o izmjeni izbornih pravila provjerava Državno izborno povjerenstvo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Podupirem taj zahtjev i logično je da se u tu proceduru uključi DIP. Nema razloga iz politikantskih motiva to odugovlačiti, potpisi se mogu provjeriti u tjedan dana. Cilj je odugovlačiti, u duhu premijera Plenkovića je održavati status quo i odugovlačiti", prokomentirao je Zlatko Hasanbegović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo