Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
'TO JE PROVOKACIJA'

Hasanbegović protiv postavljanja ploče Francetiću: 'Riječ je o političkom ekshibicionizmu'

Zlatko Hasanbegović je rekao kako u tom činu ne vidi ništa drugo nego skretanje s pozornosti postignuća građanskog aktivizma koji je trajao punih 25 godina, a to je da se makne ime maršala Tita iz Zagreba

Image

Zlatko Hasanbegović

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Vijesti.hr/ 28.6.2017. u 9:06
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zlatko Hasanbegović komentirao je najavu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u dijaspori koja će u subotu na rodnu kuću Jure Francetića u Otočcu postaviti spomen ploču s natpisom 'za dom spremni' i rekao za Večernji list kako je to za njega obična provokacija.

"Riječ je o političkom ekshibicionizmu koji ima ulogu korisne budale neojugoslavenskih i neokomunističkih krugova čija je glavna teza da svaki pokušaj prekida s jugoslavenskim komunističkim nasljeđem predstavlja obnovu takozvanog fašizma i ustaštva", rekao je Hasanbegović.

PROČITAJTE VIŠE:

>>  Podiže se ploča Juri Francetiću: oporba i vladajući tvrde da je to nedopustivo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Tvrdi kako je sve o spornom događaju čuo iz medija i rekao kako mu nije jasno radi li se o šali ili će se postavljanje ploče zaista dogoditi. Hasanbegović je rekao kako u tom činu ne vidi ništa drugo nego skretanje s pozornosti postignuća građanskog aktivizma koji je trajao punih 25 godina, a to je da se makne ime mašrala Tita iz Zagreba.

"To je veliko postignuće. Ovo što se sada događa s Jurom Francetićem samo je argument onima koji 70 godina svaku kritiku jugoslavenskog komunizma žele prikazati kao fašizam ili kao obnovu ustaštva", rekao je Hasanbegović i dodao kako skupina koja to radi nema veze s Jurom Francetićem niti vidi potrebe da se u ovome trenutku pojavljuju njegovi samozvani nasljednici, piše Večernji list.

Upravo se čita

Image
u 97. godini života

Preminula supruga prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana

Vijesti.hr/ 28.6.2017. u 9:06
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
struja, plin ili drva?

Krenuo novi paket mjera: Što je isplativije: struja, plin ili drva? Izračunali smo kako se najjeftinije grijati

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba