OSVETA JE SLATKA / HDSSB izgubio većinu u Osijeku

Image
Foto: PIXSELL

Visokopozicionirani dužnosnik HDSSB-a Gordan Matković, sa svojim kolegama iz bivše Nezavisne liste napustio je koaliciju s HDSSB-om čime ta stranka gubi većinu u Gradskom vijeću i županijskoj Skupštini.

21.11.2011.
14:21
PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik osječkoga Gradskog vijeća Gordan Matković na današnjoj je sjednici vijeća s još trima vijećnicima svoje Nezavisne liste istupio iz dosadašnjeg zajedničkog kluba vijećnika s HDSSB-om te su osnovali vlastiti klub vijećnika.

Obrazlažući svoj postupak, Matković je novinarima kazao kako je ukupno pet vijećnika Nezavisne liste potkraj prošle godine ušlo u zajednički klub s koalicijom HDSSB-HNS u gradskom vijeću, kako bi se lakše i uspješnije proveli dogovoreni programi i projekti.

Kako do sada nisu provedeni, kako nam je bilo obećano, držimo da ćemo ovim klubom, za kojeg držim da i dalje treba biti partner gradonačelniku Krešimiru Bubalu (HDSSB), moći uspješnije provoditi svoje projekte, ustvrdio je Matković. Ocijenio je kako u prijedlogu gradskog proračuna za iduću godinu nema nekih projekata za koje se zauzimao, poput zaokruženja izgradnje gradske tramvajske mreže, a da ni njemu, ni vijećnicima NL-a, nije zajamčeno da će ti projekti biti ostvareni te da dosadašnji način suradnje "nije uspio".

Na novinarski upit je li taj potez povezan s činjenicom da ga, iako je u međuvremenu pristupio HDSSB-u, nema na listama te stranke za parlamentarne izbore, odgovorio je niječno, ali i dodao da je cjelokupna problematika povezana s izborima jer Osječani očekuju da će položaj grada Osijeka i istočne Hrvatske, s kojom su nezadovoljni, nakon izbora biti bolji.

Ušli smo u zajednički klub vijećnika u gradskom vijeću i županijskoj skupštini kako bismo pojačali našu ukupnu političku snagu i na parlamentarnim izborima i u ostvarivanju što boljih rezultata na tim izborima, rekao je Matković. Činjenica da mene nema na izborima vjerojatno je rezultat odluke vodstva stranke da im ne treba neovisna lista i njezini birači jer smo se o našoj suradnji dogovarali na svim razinama, od mjesne samouprave do parlamenta, dodao je.

Na upit ostaje li članom HDSSB-a, Matković je kazao kako će o tome odlučiti stranačka tijela, ali smatra kako će se buduća suradnja s gradskom koalicijom HDSSB-HNS odvijati po modelu "od sjednice do sjednice te od pitanja do pitanja".

Na upit je li moguće da njegov klub vijećnika ne podupre prijedlog proračuna za iduću godinu, odgovorio je da je to moguće, ali da gradonačelniku pruža ruku suradnje i potpore te da će novi klub učiniti sve kako bi se osigurali stabilni uvjeti za rad gradske uprave.

Dodao je kako se na sutrašnjoj sjednici županijske skupštine očekuje i istupanje triju vijećnika Nezavisne liste iz zajedničkog kluba s HDSSB-om.

Osječki gradonačelnik i potpredsjednik HDSSB-a Krešimir Bubalo u izjavi novinarima kazao je kako će predsjedništvo HDSSB-a ovih dana razmotriti rad Matkovićev i "donijeti određene zaključke" te kako je "normalno da svatko tko našteti ugledu stranke, bude izbačen, a to će se procijeniti".

Dodao je kako su četiri vijećnika, koji su danas istupili iz zajedničkog kluba, do sada podupirali njegov rad te ne vidi razloga da se nešto promijeni "preko noći". Na upit može li taj potez ugroziti potpora donošenju gradskog proračuna za iduću godinu, jer koalicija HDSSB-HNS sada ima 10 od 25 vijećnika u vijeću, Bubalo je kazao kako za to "ne vidi razloga".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo