vulin: 'Ovo stanje je neodrživo' / HDSSB neće sudjelovati u preslagivanju, bit će za izglasavanje nepovjerenja Karamarku

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Na konferenciji za novinare Vulin je kazao kako HDSSB smatra da su za Hrvatsku najbolje i najpoštenije rješenje novi izbori, koliko god bili skupi i iscrpljujući

5.6.2016.
11:46
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin izjavio je u nedjelju u Osijeku kako stranka neće sudjelovati u preslagivanju nove saborske većine koje najavljuje predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko, a da su zastupnici HDSSB-a, ako u Hrvatskom saboru dođe do glasovanja o nepovjerenju prvom potpredsjedniku Vlade, dobili obvezujući naputak stranačkih tijela da glasuju za iskazivanje nepovjerenja Karamarku.

Na konferenciji za novinare Vulin je kazao kako HDSSB smatra da su za Hrvatsku najbolje i najpoštenije rješenje novi izbori, koliko god bili skupi i iscrpljujući, jer ne vidi ni jednu kombinaciju koja bi bez izbora omogućila da Vlada i parlmentarna većina budu stabilnije nego sada. Drži kako bi preslagivanje na određeni način bilo i izigravanje biračkog tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je kako je HDSSB u Saboru pri formiranju Vlade dao povjerenje Tihomiru Oreškoviću, u dobroj vjeri da će raditi dobro i zemlju izvući iz krize.  

Nakon nekoliko mjeseci vidimo da je država u rasulu, da vlada potpuni kaos i da smo zapali u nadublju političku krizu od stvaranja Hrvatske. Zbog toga trpe građani i gospodarstvo. Ovo stanje je neodrživo i treba ga što prije prekinuti, pourčio je Vulin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je kako će HDSSB glasovati za iskazivanje nepovjerenja Karamarku, jer su sigurni "da se preko afere INA-MOL ne smije prijeći, bez obzira što će reći Povjerensvo za sukob interesa", jer je, kako drži, u pitanju politička odgovornost.

Na novinarski upit hoće li podržati opoziv premijera Tihomira Oreškovića, glasnogovornik stranke Karlo Šatvar kazao je kako će stranačka tiijela o tome odlučiti ako stvarno bude pokrenut postupak opoziva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo