konzultacije kod predsjednice / HDSSB za što skorije izbore: Glavaš najavio da će Reineru predati potpise za samoraspuštanje Sabora

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Šef HDSSB-a kaže kako je 'svjestan da se prijevremeni izbori ne mogu dogoditi prije prve polovice rujna'

17.6.2016.
10:23
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Čelnik HDSSB-a Branimir Glavaš rekao je u petak na Pantovčaku predsjednici Republike Kolindi Grabar-Kitarović da je HDSSB za što skorije održavanje prijevremenih parlamentarnih izbora, a unutar nekoliko sati donijet će odluku hoće li predsjedniku Sabora Željku Reineru podneskom predložiti samoraspuštanje Sabora.

U Predsjednici HDSSB vidi faktor stabilnosti, a Glavaš ističe da Grabar-Kitarović ima političku odgovornost u kojem će smjeru Hrvatska ići u idućim tjednima i mjesecima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednica je ta koja to treba presjeći, proanalizirati i procijeniti situaciju u kojoj se Hrvatska nalazi. Jedno su želje političkih stranaka, kada koja želi da se dogode izvanredni izbori, a drugo je realnost i interes Hrvatske“, poručio je Glavaš. Kazao je i kako je "svjestan da se prijevremeni izbori ne mogu dogoditi prije prve polovice rujna“.

Uz Glavaša na konzultacijama kod hrvatske predsjednice, nakon što je jučer pala Vlada, bio je i HDSSB-ov zastupnik Josip Salapić. Prvi je kod predsjednice, inače, trebao biti čelnik Živoga zida Ivan Vilibor Siničić no ispričao je svoj nedolazak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo