priprema za lokalne izbore / HDZ 'brusi' planove za Zagreb: Beroš ipak neće biti kandidat za gradonačelnika, jedno novo ime se spominje

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Vodstvo HDZ-a želi što prije početi s pripremama za lokalne izbore te ništa ne želi prepuštati slučaju

2.9.2020.
13:28
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

HDZ je nakon uspjeha na parlamentarnim izborima i nikad boljeg rezultata koji su tada ostvarili u Zagrebu odlučio na proljeće ozbiljno ući i u utrku za metropolu.

Iako se mjesecima spekuliralo da bi na lokalnim izborima, koji bi se trebali održati 16. svibnja 2021., njihov kandidat za Zagreb trebao biti ministar zdravstva Vili Beroš, u stranci se zadnjih dana sve više priča da bi to ipak mogao biti Domagoj Ivan Milošević, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U vrhu stranke o tome za sada još nije donesena nikakva odluka, ali točno je da se Milošević u nekim razgovorima spominje kao mogući kandidat. On svakako ima želju za time, već se aktivno priprema i okuplja ekipu, ali tek treba vidjeti hoće li se stvari odvijati u tom pravcu", kazao je jučer jedan visoki dužnosnik HDZ-a dodajući da je ministar Vili Beroš ispao iz kombinacija da bude kandidat.

"Jedno vrijeme se Beroš spominjao, ali ministar ima puno posla zbog koronavirusa, a priprema se i reforma zdravstva pa nije realno da ide u utrku za Zagreb", rekao je sugovornik Jutarnjeg lista, dodajući da mu u prilog nisu išle ni zadnje afere koje se spominju oko njegovog imena, ali ni pad popularnosti Nacionalnog stožera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvori iz HDZ-a govore da se na odluku o kandidatu za Zagreb neće dugo čekati.

"HDZ-u je Zagreb jako važan i želimo na vrijeme početi s pripremama. To je svakako tema koja se otvara. Do sada smo imali neke druge prioritete - sezonu, školu, gospodarstvo, ali to će u rujnu svakako doći na dnevni red", rekao je izvor dnevnog lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I drugi članovi stranke tvrde da vodstvo HDZ-a želi što prije početi s pripremama za lokalne izbore te da se ništa ne želi prepuštati slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo