ČASTE SE / HDZ i Milanović u novoj rundi rasprave o 'bitnim' stvarima: 'Titov gardist se zakleo na doživotnu vjernost udbaškim strukturama'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Red Milanovićevih uvreda očito je isprovocirao HDZ

20.4.2022.
14:30
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Tema pomilovanja Zdravka Mustača i Josipa Perkovića, bivših obavještajaca zloglasne jugoslavenske tajne policije UDBA-e, koju su svojim pismom pokrenuli hrvatski generali na čelu s Antom Gotovinom, otvorio je novu frontu rata između Pantovčaka i HDZ-a. 

Generali, podsjetimo, od Milanovića traže pomilovanje Mustača i Perkovića, a posljednjih dana to su komentirali i ministar pravosuđa Ivan Malenica, ministar branitelja Tomo Medved, Perkovićev odvjetnik Anto Nobilo, premijer Andrej Plenković, ali i predsjednik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ je oko pomilovanja bivših obavještajaca Udbe jasan. 

"HDZ je protiv. Smatramo da ovakva inicijativa treba ići od nasljednika. Ovo je inicijativa koja šteti onima, koji su je potpisali, a ide na ruku onog koji je rekao da pomilovanje neće koristiti i nije odgovorio ni na jedan takav upit od strane Ministarstva pravosuđa", rekao je Plenković danas u Saboru dodajući kako inicijativa radi podjele u javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Milanović danas je, komentirajući pismo, kazao da ga je ono iznenadilo te da mu ono komplicira život, a onda se obrušio na HDZ i premijera Plenkovića.

"Kad govorimo o Udbi, mrska mi je ta tema, ali HDZ je zalijepljen u Udbu kao žvakača guma na trotoar Glavnog kolodvora u Zagrebu usred ljetne žege. nema tog miniwasha i veš mašine budućnosti koja to može oprati. Taj smrad dolazi iz HDZ-a 30 godina. Gotovina je bio kratko u HDZ-u jer su ga natjerali, i Čermak. Plenković, da bi on nekome govorio gdje je on bio, što je njegova riječ, da je to orkestrirano od mene i retardiranih tipova koji su bili u tamnici za Hrvatsku. Ti retardirani tipovi, kako ih prljavi Plenković naziva, će morati sa mnom razgovarati o širem kontekstu te priče", kazao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GOVORIO O POMILOVANJU /

Milanović: 'Pismo mi komplicira život, a HDZ je zalijepljen u Udbu. Taj Plenković je prljavi udbaški nasljednik'

Image
GOVORIO O POMILOVANJU /

Milanović: 'Pismo mi komplicira život, a HDZ je zalijepljen u Udbu. Taj Plenković je prljavi udbaški nasljednik'

"Nadam se da je Plenković taj Udbaški nasljednik, ne mogu drugačije reći kad netko Gotovinu, Čermaka optuži da lobiraju za Udbaše preko mene, ja moram reći udbaški nasljednik, gojenac. Je li to uvreda? To je gola činjenica. Takvi ljudi su u vrhu vlasti i nemaju ni malo morala", kazao je, između ostalog, Milanović.

Red njegovih uvreda isprovocirao je HDZ, pa su tako i oni odlučili "počastiti" predsjednika titulom ruskog agenta na Pantovčaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ruski agent na Pantovčaku, vidno nervozan zbog Perkovića i Mustača, izgubio je živce. Titov gardist se u Beogradu zakleo na doživotnu vjernost Partiji i udbaškim strukturama: I poslije Tita - Lex Perković!", napisao je HDZ na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novo prepucavanja između Pantovčaka i HDZ-a, ovoga puta ne zbog Banožića već Perkovića i Mustača, vjerojatno će dobiti i svoj nastavak u idućim danima. 

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo