Kampanja za EU izbore / SDP ima Timmermansa, HDZ Merkel, 'Možemo' Pamelu: Tko je najbolji 'špicenkandidat'?

Unatoč slabom interesu građana, političari provode pomno isplanirane kampanje.

7.5.2019.
7:18
VOYO logo


HDZ ima Angelu Merkel, SDP Fransa Timmermansa, a "Možemo" vjeruje da bolje može s Pamelom Anderson

Upravo je ta poznata glumica Baywatcha i Playboyeva zečica dala potporu toj političkoj platformi što je ujedno i daleko najzabavnija stvar koja se dogodila u dosadašnjoj kampanji za europske izbore.                      

Dopustite mi da vas iznenadim jednom hrvatskom riječju punom nade (hint-Europski izbori) - možemo! Napisala je to na svom Twitter ova bivša američka zvijezda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takvu – prekooceansku - podršku platforma Možemo nije mogla ni sanjati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upoznao sam je dok sam studirao na Cambridgeu održivi razvoj, ona je održala govor o klimatskim promjenama i pravima životinja i tada smo se upoznali. Ali nismo bili u kontaktu tako da me malo iznenadila ova podrška, rekao je to kandidat na izborima za Europski parlament, sada slavne platforme "Možemo" Tomislav Tomašević

Hrvati manje zainteresirani

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok podrške stižu iz tisuću ukilometara udaljenog SAD-a, Hrvati baš za europarlamentarne izbore nisu zainteresirani.

"Velika većina ljudi u Hrvatskoj se bave svojim životom i europska pitanja gotovo nikome nisu u prvom planu. I kad pogledate ukupan narativ kad se govori o Europskoj uniji govori se samo o Fondovima EU jer je to jedan novi spasitelj kojeg svi izgleda stalno čekamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijeme je za adute iz rukava. HDZ ima čvrsto, uigrano biračko tijelo, pa nema smisla ni potrebe da izmišljaju toplu vodu nego idu od mjesta do mjesta. Stisak ruke, čašica razgovora..", govori komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić.

Pomno isplanirane kampanje

 A tako i jest. Unatoč slabom interesu građana, političari provode pomno isplanirane kampanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dosta smo prisutni na terenu, dosta smo prisutni u svim Hrvatskim županijama, za sada smo ih prešli više od pola, želimo doći u svaki kraj Hrvatske", rekao je HDZ-ov kanditat Karlo Ressler.

SDP po mandate koje mu predviđaju ankete ide s najjačim imenima koje je mogao skupiti. Njihova kandidatkinja Mirela Holy za samu završnicu kampanje planira ulične izložbe gdje će, pomoću panoa predstavljati djelove programa te izravno komunicirati s ljudima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Špicenkandidati

Ipak, najvažnije karte se tek izvlače. HDZ-ov adut je i Angela Merkel, a i HDZ i SDP najavljuju dolazak svojih špicenkandidata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što ste manji to morate imati zamiljiviju, vidljiviju i bolju kampanju, kampanju koja privlači pozornost. Europske teme nisu shvatljive ljudima i to ne zato što oni nisu kadri shvatiti nego jednostavno zato što se njima ne bave.

Jer da će se još nekome ponoviti situacija s Pamelom Anderson – na to ne mogu računati"- naglašava stručnjakinja za komunikaciju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo