pratite uživo sjednicu sabora / HDZ ipak otvara temu navodnog obiteljskog nasilja: raspravu o prijavi protiv Lalovca pokreće - Culej

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Iz HDZ-a dosad Lalovčev slučaj nisu koristili u političke svrhe, smatrajući vjerojatno da se radi o obiteljskoj stvari, ali ne slažu se s tim svi njihovi zastupnici

25.1.2017.
9:25
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski sabor u srijedu zasjedanje nastavlja raspravom o prijedlogu Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, kojim se propisuje katalog prava žrtava nasilja u obitelji kako bi se ojačala njihova pozicija tijekom postupka, omogućilo im se aktivno sudjelovanje u procesu te spriječila njihova traumatizacija i sekundarna viktimizacija.

HDZ-ov zastupnik Stevo Culej, htio je prošli tjedan u Saboru, u sklopu aktualnog prijepodneva, postaviti pitanje o tvrdnjama supruge potpredsjednika SDP-a Borisa Lalovca da ju je on fizički zlostavljao i da je to prijavila nadležnim institucijama. U Klubu HDZ-a odlučili su se za neke druga pitanja, ali Culej će ovu temu otvoriti sutra, kad će u Saboru na dnevnom redu biti prvo čitanje prijedloga Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostavili smo to za raspravu o tom zakonu i bit će više pitanja. Želim čuti zašto državne institucije ne postupaju kad je riječ o ovakvim ljudima", rekao je jučer Culej za Novi list.

Iz HDZ-a dosad Lalovčev slučaj nisu koristili u političke svrhe, smatrajući vjerojatno da se radi o obiteljskoj stvari, ali ne slažu se s tim svi njihovi zastupnici. Stoga će se o navodnom nasilju bivšeg ministra financija nad nekadašnjom suprugom sutra progovoriti i u Saboru. Ali, što je također zanimljivo u ovoj priči, tamo neće biti Lalovca. Potpredsjednik SDP-a se, naime, nakon što je prije dva tjedna Lalovčeva supruga istupila u emisiji Velimira Bujanca, povukao iz javnosti i od tada više niti ne dolazi u Sabor. Stoga smo Arsena Bauka, predsjednika Kluba zastupnika SDP-a, pitali dokad će tolerirati Lalovčevo izostajanje s radnog mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao nam je samo da se o Lalovcu raspravljalo na Predsjedništvu stranke i da će on provoditi sve zaključke tog tijela. Poslali smo u SDP službeni upit postoji li odluka koliko dugo će se Lalovcu dopustiti da ne obnaša zastupničku dužnost. Ali, odgovor nismo dobili. Više članova SDP-ovog Predsjedništva reklo nam je da na sjednici na kojoj je riječi bilo o Lalovcu nikakva odluka o duljini njegovog izbivanja iz Sabora tada nije donijeta.

Lalovac je, podsjetimo, negirao istinitost navode svoje supruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo