SLUČAJ BLOKADE NA PREVLACI / HDZ misli da se policija zloupotrebljava za stranačke interese: traže reakciju HND-a i MUP-a

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

U HDZ-ovu priopćenju se naglašava kako su u Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima propisani razlozi zbog kojih policija može privremeno ograničiti slobodu kretanja, ali i dodaje da na Prevlaci nije bio ispunjen ni jedan razlog naveden u tom zakonu

30.9.2015.
15:32
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - HDZ je u srijedu izrazio sumnju kako je postavljanjem rampe i zabranom kretanja članovima njihove stranke te novinarima koji su jučer došli provjeriti gradi li se na Prevlaci izbjeglički kamp grubo zlouporabljena policija za stranačke interese pozvavši Hrvatsko novinarsko društvo (HND) da reagira, a očitovanje o tome traže i od Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) te Ravnateljstva policije.

U HDZ-ovu priopćenju se naglašava kako su u Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima propisani razlozi zbog kojih policija može privremeno ograničiti slobodu kretanja, ali i dodaje da na Prevlaci nije bio ispunjen ni jedan razlog naveden u tom zakonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samim tim, kažu, ostaje otvorena mogućnost da je riječ o gruboj zlouporabi policije za stranačke interese.

S obzirom da je HND dužan štititi interes javnosti za istinitom i pravodobnom informacijom ali i dignitet novinara, zanima nas hoće li to učiniti te reagirati na zbivanja na Prevlaci, pitaju iz HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HND-a Saša Leković uzvraća pak kako im se po tom pitanju nije obratio niti jedan novinar koji je tamo bio.

"Provjerit ću razloge zaustavljanja članova HDZ-a i novinara, pa ako im je bio nezakonito onemogućen pristup reagirat ćemo", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz MUP-a su najavili očitovanje no nisu rekli i kada se to može očekivati dok se Ravnateljstvo policije još jučer očitovalo o toj temi.  Na pitanje Hine o blokadi na Prevlaci, glasnogovornica MUP-a Jelena Bikić tada je kazala:

"To je slijepo crijevo. Tamo se radi policijska baza za policajce koji će raditi nadzor državne granice i to će biti do daljnjeg tako. Valjda su se ustrojavali kad je prolaz bio zatvoren".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo