predstavili program u mimari / HDZ obećao nastavak reforme obrazovanja i 180.000 novih radnih mjesta

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

'Program se sastoji od 12 poglavlja, razrađenih u tri cjeline, gospodarski rast i demografsku obnovu i izgradnja institucija te društvo pravednosti', kazao je Plenković

17.8.2016.
12:51
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska demokratska zajednica predstavlja svoj program Gospodarski rast, nova radna mjesta i društvena pravednost u zagrebačkoj Mimari.

Skupu se obratio Andrej Plenković, koji je zamolio za aplauz za dobitnike medalja na Olimpijskim igrama te pozdravio goste iz drugih stranaka i kandidate na listama, kazavši da očekuje od njih da angažirano i susretljivo predstave program HDZ-a i donesu toj stranci pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘U složenim tranzicijskim uvjetima, bilo je puno uspjeha, ali i propusta, koje moramo popraviti’, rekao je.

'Program se sastoji od 12 poglavlja, razrađenih u tri cjeline, gospodarski rast i demografsku obnovu i izgradnja institucija te društvo pravednosti', kazao je i obećao rast od pet posto i povećanje stope zaposlenosti na 68 posto s aktualnih 60 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naveo je da će prekinuti praksu koja je obeshrabrivala poduzetnike - administracija, državna uprava, porezna uprava i pravosuđe će funkcionirati u pouzdanom okviru. Uvest će i sustav nagrađivanja u skladu s efikasnošću u javnoj upravi, koja će biti digitalizirana. 

"Ubrzat ćemo rad sudova, da sve bude na jednom mjestu te da građani ne moraju lutati. Uvest ćemo elektroničko poslovanje, a javna uprava će biti servis građanima i partner poduzetnicima", nastavio je Plenković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ namjerava nastaviti s cjelovitom obrazovnom reformom, a posebno je istaknuo ulaganje u znanost.

"Nastavljamo s obrazovnom i kurikularnom reformom i ovdje otklanjam bilo kakvu insinuaciju da je ta reforma stala. Cilj nam je da se naša djeca školuju za poslove budućnosti i da ostanu u Hrvatskoj", naglasio je Plenković. Dodao je da je želja HDZ-a da mladi ljudi u Hrvatskoj budu konkuretni na čitavom tržištu EU-a, a ne samo u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijena dopunskog osiguranja neće rasti

"U području zdravstva neće biti dizanja cijene dopunskog osiguranja ni participacije, no povećat će se broj liječnika u primarnoj zdravstvenoj zaštiti", rekao je Plenković, pa dodao kako turizam vidi kao jednu od glavnih grana gospodarstva u koji treba mnogo više ulagati. 

Nakon toga pozabavio se natalitetom u Lijepoj našoj. "Prošle godine Hrvatska je imala 16.702 manje rođenih od umrlih, što je neslavni rekord od hrvatske neovisnosti", rekao je i naveo kako planiraju delimitirati rodiljne naknade u prvih šest mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je naglasio kako je korupcija u Hrvatskoj postala raširena pojava i kako joj planiraju stati na kraj. 

"Izgradit ćemo društvo pravednosti u kojem ćemo vratiti dostojanstvo radnicima", rekao je Plenković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je rekao da neće biti ideoloških kriterija pri financijskim stimulacijama udrugama civilnog društva, čiji će rad poticati. najavio je i strategiju medijske politike te poticanje pluralizma i medijskih sloboda.

Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo