tvrde da shvaćaju problem / HDZ: 'Obnova Zagreba ne može se temeljiti na aktivizmu i populističkim mjerama'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Svjetska banka odobrila 170 milijuna eura za obnovu Zagreba

30.6.2020.
14:03
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Kandidat HDZ-a u 1. izbornoj jedinici Mislav Herman rekao je u utorak da je Zagrebu nakon potresa potrebna obnova putem adekvatnog i provedivog zakona, poručivši kako rješenje tog problema ne žele temeljiti na aktivizmu i jeftinim populističkim mjerama.

Ozbiljno shvaćaju problem

"U HDZ-u smo taj problem shvatili vrlo ozbiljno i ne želimo ga temeljiti na aktivizmu i jeftinim populističkim mjerama poput kampiranja pred Gradskom skupštinom, kampiranja pred crkvom sv. Marka i slično".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi ovaj problem shvaćamo ozbiljno", kazao je Herman na konferenciji za novinare na temu obnove Zagreba nakon potresa.

Image
jasna poruka /

GI Narod odlučuje: 'Mnogim građanima otežano ostvarivanje biračkoga prava'

Image
jasna poruka /

GI Narod odlučuje: 'Mnogim građanima otežano ostvarivanje biračkoga prava'

Naglasio je i da je Zagrebu potrebna obnova putem adekvatnog i prije svega provedivog zakona, usuglašenog sa strukom i temeljenog na javnoj raspravi, a nikako ne na populističkim i ad-hoc rješenjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primarna točka mandata

Istaknuvši da se Grad Zagreb ne može obnoviti bez osiguranih sredstava, poručio je i kako je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković to je stavio kao primarnu točku svog novog mandata.

Stoga će na prvoj idućoj sjednici novog saziva Hrvatskog sabora obnova Grada Zagreba biti jedna od primarnih točki dnevnog reda. Dodao je i da je zakon prošao javnu raspravu i na njega je uloženo više od 300 amandmana koji su sada na razmatranju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manje građana je u 'Cvjetnom'

Upozorivši kako je iznos štete od potresa procijenjen na 11,5 milijardi eura, podsjetio je da je u Zagrebu oko tisuću zgrada označeno kao neuporabljivo, njih oko četiri tisuće kao privremeno neuporabljivo a 14.500 dobilo je oznaku uporabljivo, ali djelomično oštećeno.

Podsjećajući na to što je za rješavanje tog problema učinila vlada, Herman je rekao da je danas u Studentskom domu "Cvjetno naselje" smješteno 455 Zagrepčana, a ukupno je u njemu bilo smješteno oko 700 građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odobrenje Svjetske banke

Član Središnjeg odbora HDZ-a i kandidat u 1. izbornoj jedinici Ivan Ćelić rekao je kako bi situacija oko obnove Zagreba bila sasvim drugačije da se u to od početka nije uključila vlada sa svojim financijskim i ostalim resursima.

"Cilj vlade je bio omogućiti građanima da se što prije vrate kući a da se grad obnovi u skladu s pravilima struke", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naveo je i da je Svjetska banka pozitivno odgovorila na hrvatski zahtjev i odobrila nam 170 milijuna eura, od čega će 150 milijuna eura biti uloženo u obnovu bolnica a njih 20 milijuna u ovnovu obrazovnih institiucija.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo