pohvalili se uspjesima / HDZ odgovorio Bernardiću: 'Nema povratka na staro - na pustoš zvanu SDP Hrvatske'

Image
Foto: RTL Danas

'SDP-ovi kritikanti imaju obraza pametovati, a prema usporednim podacima bilo bi im bolje da se - poklope ušima', poručuju iz HDZ-a

19.10.2018.
16:20
RTL Danas
VOYO logo

Iz HDZ-a su u petak odgovorili SDP-ovcima na kritike rada Plenkovićeve Vlade, poručivši kako bi im bilo  bolje da se "poklope ušima" umjesto da kritiziraju jer je Vlada protekle dvije godine mandata potrošila u ispravljanju negativnih trendova koje im je ostavila prethodna SDP-ova Vlada.

"SDP-ovi kritikanti imaju obraza pametovati, a prema usporednim podacima bilo bi im bolje da se - poklope ušima", navodi se u HDZ-ovu odgovoru na Facebooku predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću, koji je danas prve dvije godine Plenkovićeve vlade ocijenio "godinama političke korupcije, bez ikakvih reformi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nema povratka na pustoš zvanu SDP'

HDZ navodi da su od SDP-ove vlade naslijedili svega 9 posto ugovorenih sredstava od 10,7 milijardi eura koje su Hrvatskoj  na raspolaganju iz EU-a. "Danas smo na 54 posto", ističu u odgovoru Bernardiću.

Među svojim uspjesima HDZ navodi i smanjenje javnoga duga, porast zaposlenosti, prosječne plaće i mirovina. Tako će, tvrde, zatečeni javni dug od 85 posto BDP-a do kraja godine, prema planu, pasti na - 74,5 posto, a stopa zaposlenosti od 56,8 posto na početku mandata u ovom će kvartalu narasti na 63 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prosječna plaća u mandatu naše Vlade porasla je za 710 kuna. Povećali smo i minimalne plaće dva puta po 5 posto, što je više nego u prethodnih 9 godina. Obećali smo povećanje mirovina za 5 posto u cijelom mandatu, a u dvije godine već smo ih povećali za 6,3 posto", odgovaraju iz HDZ-a uz poruku da "Nema povratka na staro - na pustoš zvanu SDP Hrvatske".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo