KRATKA PREZENTACIJA / HDZ odgovorio na zahtjeve MOST-a: 'Za razliku od SDP-a, naše su odgovore pisali stručnjaci'

Image
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

HDZ-ovci Tomislav Ćorić i Ivana Maletić danas su javno prezentirali odgovore Domoljubne koalicije na zahtjeve MOST-a. Uvjeravaju da su, za razliku od SDP-ovih, njihove odgovore pisali stručnjaci. 'Vjerodostojnost znači uspjeh', poručio je Tomislav Ćorić

30.11.2015.
15:24
Grgur Zucko/PIXSELL
VOYO logo

Tomislav Ćorić na početku konferencije za medije u središnjici HDZ-a istaknuo je kako aktualna vlada nije bila vjerodostojna tijekom posljednje četiri godine, pa tako ni tijekom pregovora s MOST-om.

"Iza kredibiliteta svake Vlade treba stajati vjerodostojnost. Vjerodostojnost znači uspjeh", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivana Maletić ukratko je prezentirala odgovore HDZ-a na prijedloge MOST-a. Istaknula je kako su se usuglasili s MOST-om oko zajedničkih ciljeva. 

Također je dodala kako je tim stručnjaka pisao odgovore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kolege iz MOST-a stavili su u prvi plan funkcioniranje javnog sektora, javnih poduzeća i njihove efikasnosti i tu smo se odmah složili. Sustav kvalitete rada i nagrađivanja izvrsnosti - to je MOST stavio u prvi plan. O tome smo i mi razmišljali i bavili se time posljednje dvije godine", rekla je.

"Također su u prvi plan stavili revitalizaciju poljoprivrede. To je nas jako obradovalo. Čak 58 posto državnog poljoprivrednog zemljišta nije obrađeno. Mi smo tu mnogo detaljnije ušli u temu i predložili još mnogo toga", istaknula je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Monetarna politika, upravljanje javnih financija - tu je jako bitna vjerodostojnost. Ova vlada je imala priliku četiri godine da bude vjerodostojna, a od europskih institucija su dobili informaciju da nisu vjerodostojni. Od svih aktivnosti koje su rekli da će izvršiti, oni su proveli samo 25 posto toga. Njima to piše administracija, oni to ne znaju provesti. Nemaju političku volju", dodala je. 

"Obrazovanje, znanost i tehnologija su biti za naš razvoj i pozicioniranje na tržištu Europske unije. Pitanje pametne fiskalne konsolidacije jesu ulaganja u obrazovanje. Moramo uložiti u ova područja kako bi Hrvatska napravila skok", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maletić je naglasila da je gospodarski pojas važan i u interesu svih građana Hrvatske.

"Nema nikakvih prepreka da se ne proglasi gospodarski pojas sada kada smo članica Europske unije. Nema razloga da ovdje gubimo milijune eura".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit hoće li pregovarati sa sindikatima o povećanju plaća u javnoj i državnoj upravi ako dođu na vlast, Maletić je odgovorila: "Ova vlada je pokazala da je i tu nevjerodostojna, mogli su pregovarati i mijenjati tijekom ovih 12 kvartala pada, mi vjerujemo da su sindikati racionalni i da će shvatiti, ako ne budu vlada će morati sve isplatiti".

Međutim, nije dala precizan odgovor oko toga što se HDZ i MOST razilaze u pogledu smanjenja broja županija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi želimo povećanje efikasnosti usluga građanima i poduzetnicama. Ne želimo smanjivati broj županija, tražimo povećanje njihove učinkovitosti. Također želimo prenijeti dio odgovornosti na reionalnu i lokalnu samoupravu kako bi ih ojačali. I dalje se zalažemo za decentralizaciju".

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo