što će biti s ministrom / HDZ odlučuje o Kuščeviću: 'Još je neizvjesna njegova sudbina'; Evo što na sve kaže M. Brkić

'Iz ove fabricirane i umjetno stvorene krize svi ćemo izaći jači, i HDZ,i Vlada, i ja', kazao je Lovro Kuščević

3.7.2019.
18:40
VOYO logo

Lovro Kuščević i dalje je dio Vlade. Ministar uprave od jutra tvrdi da premijer Plenković, s kojim se sastao - njegovu ostavku nije tražio.

No, neslužbeno doznajemo da HDZ još nije odlučio o sudbini svog ministra, a Plenković bi konačni sud trebao dati tek nakon sastanka s vodstvom stranke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istodobno, dok se drugi koalicijski partneri danas ne izjašnjavaju, HNS ostaje pri svom stajalištu.

S druge strane, SDP je u Saboru zbog afere ministra Kuščevića s nekretninama pokrenuo njegov opoziv. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako HNS, koji je partner u Vladi, traži da ministar ode, čini se da ovaj prijedlog ipak neće podržati.

I dok je Kuščević ujutro bio prilično siguran da ostaje u Vladi, to bi se večeras moglo promijeniti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reporter RTL-a Boris Mišević javio se u RTL Danas ispred središnjice HDZ-a u kojoj bi trebao početi sastanak na kojem će se govoriti baš o Lovri Kuščeviću.

"Još je neizvjesna sudbina Lovre Kuščevića. Uže predsjedništvo HDZ-a trebalo bi početi u 19 sati. Puno je spekulacija. Ono što znamo jest da će Lovro Kuščević doći i  stati pred kolege iz HDZ-a i iznijeti svoju obranu. Ono što komplicira situaciju jest to da je politički tajnik HDZ-a. Po dobrom starom običaju,  prvi je došao zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić i na pitanje treba li Kuščević otići, rekao da on nije čovjek koji organizira lov na vještice", kaže reporter RTL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U HNS-u nisu rekli što će napraviti ako Kuščević ne ode"

Nakon užeg predsjedništva HDZ-a, o Kuščeviću će se raspravljati i na koalicijskom sastanku.

"O tome će se razgovarati, izgledno je, sljedeći tjedan. To će biti zanimljiv sastanak jer u HNS-u kažu da Kuščević treba otići, ali nisu rekli što će napraviti ako ne ode. Sljedeći tjedan bi trebao donijeti konačnu odluku hoće li Kuščević ostati ministar i hoće li HNS ostati u vladajućoj koaliciji", javlja reporter RTL-a Boris Mišević ispred središnjice HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reporter RTL-a javio je da je u središnjicu HDZ-a stigao i Kuščević. Na ulasku je samo poručio "da ne treba vjerovati fabriciranim podacima."

"Iz ove fabricirane i umjetno stvorene krize svi ćemo izaći jači"

"Nemojte se ništa brinuti. Iz ove fabricirane i umjetno stvorene krize svi ćemo izaći jači, i HDZ, i Vlada, i ja osobno, kazao je Lovro Kuščević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dolaska u središnjicu HDZ-a, Gordan Jandroković rekao je da je situacija ozbiljna, a za HNS je rekao da, ako žele, neka idu iz Vlade.

Na pitanje gleda li na stav HNS-a o ministru Kuščeviću kao na ultimatum, odgovorio je da je iz aviona vidljivo da HNS nije korektan. Ocijenio je kako je HNS ušao u prostor koji nije trebao napraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi ćemo svoje odluke donijeti autonomno", poručio je Jandroković.

Dodao je kako HDZ-u nije važno što kaže HNS, već je važno što će oni procijeniti kao ispravno i tako će postupiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je da će u stranci razgovarati i da su sve opcije na stolu.

Jandroković drži da je situacija podosta ozbiljna jer se treba voditi računa o stabilnosti države, da se poštuju zakoni, da je pred Hrvatskom razdoblje predsjedničkih izbora a nakon toga predsjedanje EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HDZ, kao stožerna i najjača stranka, nosi na sebi teret odgovornosti i o tome treba voditi računa", rekao je Jandroković.

Reporter RTL-a Boris Mišević ponovno se javio u RTL Danas i rekao da je na sastanak došao i predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brkić o Kuščeviću: 'Nisam pobornik ganjanja vještica; neodgovorno ponašanje koalicijskih partnera'

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić izjavio je u srijedu uoči sastanak užeg vodstva HDZ-a o slučaju ministra uprave Lovre Kuščevića, kako on nije pobornik "ganjanja vještica", te da je potez HNS-a koji je putem medija zatražio Kuščevićevu smjenu, neodgovorno ponašnje koalicijskog partnera, jer, dodao je Brkić, 'narod nas nije birao da se svađamo preko medija i prepiremo nego da rješavamo probleme'.

"Što se tiče konkretno Lovre Kuščevića ja nikad nisam pobornik ganjanja vještica, nikakav lažni prorok ja nisam, ne mogu govoriti o nečemu na osnovu medijskih natpisa uz dužno poštovanje prema istraživačkom novinarstvu dok se ne upoznam sa činjenicama. I spustimo loptu na zemlju, pa sačekajmo, pa ćemo onda vidjeti", kazao je Brkić novinarima prije sjednice užeg Predsjedništva HDZ-a na kojoj bi se trebalo raspravljati o ministru uprave i političkom tajniku HDZ-a Lovri Kuščeviću i zahtjevu HNS-a za njegovom smjenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da on, kao zamjenik predsjednika HDZ-a, nije razgovarao s Kuščevićem.

Na pitanje treba li HNS ostati u Vladi, nakon ultimatuma, Brkić kaže da je to isto po njemu "jedno od neodgovornih ponašanja koalicijskog partnera".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer ako ste s nekim u partnerskom odnosu, naglasio je Brkić, "onda sigurno nećete preko medija slati poruke".

"S druge strane, odgovorno ponašanje bi bilo da su koalicijski partneri prvo obavili sastanak s predsjednikom hrvatske Vlade, koji im je u konačnici i dao mogućnost da budu u koaliciji, a tek onda zajedno izišli prema medije, kojima je  itekako potrebno reći što se dogovorilo u koaliciji. Ali, na ovakav način prvo preko medija, pa onda da se raspravi, mislim da je to nekorektno, neodgovorno. U konačnici, narod nas nije birao da se svađamo preko medija i prepiremo nego da riješavamo probleme hrvatskog naroda", zaključio je Brkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo