poslali priopćenje / HDZ oštro odgovorio Milanoviću: 'Orešković odlučuje više i brže nego što je on u stanju i shvatiti'

Image
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

HDZ je priopćenjem reagirao na izjave Zorana Milanovića koji je u nekoliko navrata rekao kako je Orešković mandatar kojeg se neće ništa pitati niti će o čemu odlučivati

17.1.2016.
19:28
Grgur Zucko/PIXSELL
VOYO logo

HDZ je u nedjelju reagiravši na izjave tehničkog premijera Zorana Milanovića da mandatar Tihomir Orešković "neće odlučivati ni o čemu, niti će ga se išta pitati", istaknuo da je novi mandatar i prije nego je postao premijer otišao na sastanak sa stranim investitorima, te ih uvjerio u ozbiljnost mjera koje namjerava poduzeti, a da to Milanoviću nije pošlo za rukom pune četiri godine. 

"Tehnički premijer, Zoran Milanović, posljednjih dana u nekoliko je navrata izjavio kako je Tihomir Orešković mandatar koji neće odlučivati ni o čemu, niti će ga se išta pitati. Tihomir Orešković odlučuje više i brže nego što je Milanović u stanju i shvatiti. Novi je mandatar i prije nego je postao premijer otišao na sastanak sa stranim investitorima, te ih uvjerio u ozbiljnost mjera koje namjerava poduzeti, što Milanoviću nije pošlo za rukom pune četiri godine. Nažalost, u Kitzbuehelu je Orešković saznao i poražavajuće rezultate Milanovićeve četverogodišnje vladavine", navodi u priopćenju HDZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadalje, Milanović te iste poslovne ljude, s kojima se sastao novi mandatar, sada pogrdno naziva gubernatorima, a kod istih tih 'gubernatora' u četiri godine zadužio je Hrvatsku za više od 100 milijardi kuna, a nas, našu djecu i unuke doveo u dužničko ropstvo iz kojeg nas sada mora izvlačiti nova Vlada mandatara Tihomira Oreškovića."

S druge strane, navodi se dalje u priopćenju, "kao pravi hrvatski gubernator, Milanović je Vladinim zrakoplovom letio radi privatnog zadovoljstva, sa svojim prijateljima tajkunima skijao je po mondenim skijalištima, njegovi prijatelji i članovi njegove partije državne rezidencije koristili su za privatna ljetovanja... a gubernatorske navike i život na visokoj nozi plaćali su porezni obveznici".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović, ocjenjuje HDZ, u svijetu nije imao nikakav ugled.

"U međunarodnim krugovima bio je tek slučajni prolaznik. Umjesto da on i njegovi ministri odlaze u svijet, dovode investitore, poboljšavaju kreditni rejting i potiču ulaganja, u svijet je iz Hrvatske otišlo preko 100.000 mladih i obrazovanih ljudi u potrazi za boljim životom", stoji na kraju priopćenja koje je potpisao glasnogovornik Hrvatske demokratske zajednice Ivan Jabuka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo