SVE O TROŠKU GRADA / HDZ-ov gradonačelnik u Njemačku vodio 10 članova gradske uprave, poveli i tamburaše: 'Molili su me da ih dovedem'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Vinkovački gradonačelnik tvrdi da ga je njemački kolega molio dovede i tamburaše jer voli slavonsku tamburicu

16.8.2022.
14:36
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Goran Kajkić, gradski vijećnik iz Vinkovaca iz stranke Ključ Hrvatske, prošli je tjedan na svom Facebooku objavio kako je vinkovački gradonačelnik, HDZ-ovac Ivan Bosančić, nedavno na put u njemački grad Kenzingen poveo 30-ak ljudi, među kojima deset članova gradske uprave i pet tamburaša.

Put u Njemačku dogodio se, navodi Kajkić, prije mjesec dana. Piše kako je Bosančić o trošku grada unajmio autobus u kojem su, uz Bosančića, bili njegov zamjenik, članovi Gradskog odbora HDZ-a, pročelnici gradskih uredskih odjela te "nekoliko rodbinski povezanih zaposlenika gradske uprave ili gradskih tvrtki, te politički koalicijski partner, a kao pratnju iznajmili su tamburaški bend".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi su oni sebi priskrbili dnevnice s javnim novcem. U ta četiri dana svaki od njih uzeo je preko 1700 kn, najam busa koštao je gotovo 30.000 kn, a kao šlag na kraju poveli su i tamburaše (da ih zabavljaju u putu) koje je Bosančić platio oko 10.000 kn, također vašim novcem", piše Kajkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kajkić je objavio i dokument u kojem se navodi koliko je izlet koštao, te iznio stav da je na taj put trebalo ići samo uže vodstvo grada.

Bosančić je za Telegram kazao da posjeduje prepisku mejlom u kojoj se vidi da ga je gradonačelnik Kenzingena Matthias Guderjan (65) molio da u Njemačku dovede i vinkovačke tamburaše jer je Guderjan, kako je objasnio, po prirodi veseljak i voli slavonsku tamburicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Guderjan ih nije čuo je "iz zdravstvenih razloga morao izostati s događanja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući gospodarsku suradnju Vinkovaca i Kenzingena, Bosančić je kazao da te suradnje baš i nema. Bosančić je istaknuo kako prijateljski odnos između dva grada postoji još od Domovinskog rata te poručio da će izaslanstvo Kenzingena biti gosti grada na ovogodišnjim Vinkovačkim jesenima.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo