PONOVNO U ZATVORU / HDZ-ovci tvrde da presuda Sanaderu nema veze sa strankom. Bebić i Rošin ga se ne odriču

Hvali se nezavisnost pravosuđa, ali i ističe činjenica da HDZ nema veze s tom presudom.

5.4.2019.
19:09
VOYO logo

O Sanaderovoj presudi i odlasku u zatvor, u njegovoj bivšoj stranci i dalje su vrlo suzdržani.  Hvali se nezavisnost pravosuđa, ali i ističe činjenica da HDZ nema veze s tom presudom.

Nekada Sanaderov ministar Jandroković presudu svog nekadašnjeg šefa objašnjava tek radom pravosuđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje da se radi o osobi koja je bila na čelu Vlade i stranke, Jandroković je odgovorio: "Slažem se da poruka za društvo nije dobra, ali i poruka da nitko nije iznad zakona", kazao je Jandroković, a na pitanje misli li da je da to nije teret HDZ-u, odgovorio je da bi "sasvim sigurno bilo dobro da toga nema". "Ali ovo je presuda jednoj osobi", zaključuje Jandroković.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šeks bez komentara

Čovjek s kojim je zajedno vladao, a kasnije se pojavio i kao svjedok na suđenju još manje rječit. "Ne komentiram sudske presude. Ni pravomoćne, ni nepravomoćne", rekao je predsjednik Savjetodavnog vijeća HDZ-a Vladimir Šeks

Za Plenkovićeve ministre najvažnije je da se ime HDZ-a ne spominje. Iako je u cijeloj aferi bio ne samo Sanader već i HDZ-ov ministar, svi jednako govore. "Ja ovo držim isključivo kao individualnu presudu, dakle imenu i prezimenu, koju ne bih miješao s funkcijom, niti sa strankom gdje je bio na čelu, isključivo u odnosu na čovjeka", kazao je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma dobro, to je presuda protiv pojedinca i nema veze sa strankom", kazao je ministar uprave Lovro Kuščević

Sanaderovi prijatelji pred kameru ne žele. Jerko Rošin kaže tužan je, čeka obrazloženje presude, no prijatelja se ne odriče, jednako kao i Luka Bebić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo