teška odluka / HDZ podijeljen oko predsjedničkih kandidata, Stier diplomatski za oboje: 'On radi Plenkoviću o glavi'

Propitkivanja na čijoj je tko strani, razljutilo je i nekadašnjeg šefa kampanje predsjednice, Miru Kovača

26.8.2019.
7:00
VOYO logo

Kolinda Grabar Kitarović ili Miroslav Škoro - sve je veća dvojba među HDZ-ovcima. Da Škoru ne smatra protukandidatom otvoreno je prvi rekao Davor Ivo Stier

Oštre osude na tu njegovu izjavu su izostale, a glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković samo je sve u HDZ-u pozvao da revno sudjeluju u kampanji aktualne predsjednice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Propitkivanja na čijoj je tko strani, razljutilo je i nekadašnjeg šefa kampanje predsjednice, Miru Kovača.

Kolinda Grabar-Kitarović i Miroslav Škoro - predsjednički kandidati koji su podijelili i HDZ. Viđaju se na sličnim mjestima, oboje su potekli iz HDZ-a - i oboje ciljaju na iste birače. Prvi je to otvoreno rekao i Davor Ivo Stier. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne pada mi na pamet napadati Škoru, naš protivnik je Zoran Milanović ali ja ću podržati Kolindu, kao i svaki član HDZ-a", kazao je Stier. 

Izjava koja je odjeknula u HDZ-u, no oštra osuda je izostala. Koliki je njezin značaj, jasno je rekao, također prozvani Zoran Milanović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HDZ ima dvoje kandidata pod posebnim uvjetima, ali to dvoje ljudi su egzistencijalni HDZ, a Stier radi Plenkoviću o glavi", rekao je.

Iz vlastite stranke Stieru je odgovorio, i to blago, samo glavni tajnik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujem da će i on revno raditi na tome da Kolinda pobijedi na izborima a zašto je koristio formulaciju koju je rekao, to će on protumačiti", poručio je Gordan Jandroković

Stier svoju izjavu nije htio protumačiti. Grabar-Kitarović još se nije službeno kandidirala. No njezin se tim već slaže, a u stožeru neće biti nekadašnjeg šefa njezine kampanje Mire Kovača

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao HDZ-ovcu, kaže Kovač, njegov kandidat je aktualna predsjednica. 

"Ne pada mi na pamet komentirati niti tumačiti zlonamjerne konstrukcije koje imaju za cilj traženje 'unutarnjeg neprijatelja' umjesto jačanja jedinstva stranke", tvrdi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To što je rekao ne bi rekao kao isključivo svoje mišljenje"

I Milijan Brkić igrao je nekad važnu ulogu u kampanji Grabar-Kitarović, o novoj kampanji sada ne želi govori.

Bivša predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor smatra da Stier kao pretendent za predsjednika HDZ-a sigurno zna za koga su HDZ-ovci na terenu.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam sigurna da ništa pred ovu kampanju, gdje ga se percipira kao nekog bliskog Kolindi Grabar Kitarović ne bi izjavio što bi mu moglo štetiti u njegovoj predsjedničkoj kampanji za predsjednika HDZ-a. Prepostavljam da to što je rekao ne bi rekao kao isključivo svoje mišljenje", kaže Kosor. 

Podjelu HDZ-a u kampanji je Kosor osjetila na vlastitoj koži, 2005. kada je bila u srazu sa Stipom Mesićem koji se smatrao lijevim kandidatom.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koji iako se razišao s HDZ-om i s predsjednikom Tuđmanom, ali i u to doba je imao izvjestan ne mali broj simpatizera među HDZ-ovcima, i jedan dobar dio HDZ-ovaca se opredijelio za njega", ističe Jadranka Kosor, bivša predsjednica HDZ-a.  

Kosor se nada da neće biti pritisaka u HDZ-u za koga glasati. I da se neće kao nekad Kolinda Grabar-Kitarović fotografirati glasački listić kao dokaz. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo