'PRIJETI NAM KATASTROFA' / HDZ proziva premijera: 'Neka Milanović jasno kaže što je to plan C i od čega se sastoji'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

'Gospodine Milanoviću budite ozbiljni i nemojte se igrati s hrvatskom javnošću i recite svima nama što je to plan C. To od vas očekujemo', izjavio je Kovač novinarima

16.10.2015.
20:41
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač pozvao je u petak premijera ZoranaMilanovića da bude ozbiljan i ne igra se s hrvatskom javnošću te da vrlo jasno kaže što je to plan C i od čega se sastoji, jer je slovenska Vlada izvijestila kako ne znaju što je to plan C.

Image
MAĐARSKA ZATVARA GRANICU /

Milanović nije zabrinut zbog Orbanovog poteza: 'Hrvatska ima plan C dogovoren sa Slovenijom'

Image
MAĐARSKA ZATVARA GRANICU /

Milanović nije zabrinut zbog Orbanovog poteza: 'Hrvatska ima plan C dogovoren sa Slovenijom'

"Gospodine Milanoviću budite ozbiljni i nemojte se igrati s hrvatskom javnošću i recite svima nama što je to plan C. To od vas očekujemo", izjavio je Kovač novinarima u vezi najave mađarske Vlade o zatvaranju granice s Hrvatskom. Podsjetio je da je Mađarska najavila kako će u ponoć zatvoriti zelenu granicu te će ostati otvoreni samo službeni granični prijelazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Saznavši to Vlada je danas u priopćenju rekla da postoji plan C i da postoje konzultacije sa slovenskom Vladom. Čuli smo od slovenske Vlade da ona ne zna što je to plan C. Tako da mi od gospodina Milanovića očekujemo da hrvatskoj javnosti vrlo jasno kaže što je to plan C i od čega se sastoji", rekao je. Upozorio je i kako je očito da Slovenija, koja je navodno upoznata s time, o tome Planu ništa ne zna.

Kovač je ocijenio i da Hrvatskoj prijeti humanitarna katastrofa, jer se može se dogoditi da ćemo imati na desetke tisuća nesretnih ljudi, izbjeglica, o kojima Hrvatska sa svojim resursima neće moći skrbiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je i da se opet ponavlja ono na što je HDZ i ranije upozoravao kada je izbila izbjeglička kriza u zemlji - da kriza upravlja Vladom umjesto da Vlada upravlja njome.

"To je nedopustivo. Isto je tako nedopustivo da se pokazalo da je vanjska granica Repubike Hrvatske, koja je ujedno i granica EU, nezaštićena i da izbjeglice u Hrvatsku ulaze nekontrolirano", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napominjući da je HDZ i na to već upozoravao, Kovač je poručio kako od Vlade na odlasku očekuju da građanima svoje zemlje omogući da budu sigurni, te da skrbi o svojim ljudima, kada već nije u u stanju upravljati krizom pa dopušta da kriza upravlja njome.

Hrvatska Vlada ima pripremljen plan C, dogovoren s Slovenojom, izvijestila je Vlada premijera Zorana Milanovića u petak nakon objave Mađarske da od ponoći zatvara tranzit izbjeglica koji su preko Hrvatske i Mađarske prolazili na putu u zapadnoeuropske zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo