dvije godine u EU / HDZ proziva Vladu zbog neiskorištenih prilika: 'Milanović je otjerao 100.000 Hrvata'

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Miro Kovač upozorio je da je u posljednje tri godine mandata Milanovićeve Vlade iz Hrvatske iselilo sto tisuća ljudi

30.6.2015.
18:57
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Dvije godine članstva u Europskoj uniji Hrvatskoj nije donijelo bolji život građanima, Milanovićeva Vlada zdušno ne promiču europske vrijednosti, a zbog vladajuće Kukuriku koalicije našoj zemlji prijeti Grčki scenarij, rečeno je u utorak na konferenciji za novinare u HDZ-u u povodu dvije godine hrvatskog članstva u EU.

"Hrvatska je nakon dvije godine članstva slaba karika u EU. Nismo snažna, već slaba država sa slabim ugledom što se svakodnevno vidi po odlasku mladih ljudi iz zemlje", naglasio je međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozorio je da je u posljednje tri godine mandata Milanovićeve Vlade iz Hrvatske iselilo sto tisuća ljudi, većinom mladih, što je grad veličine Rijeke. Iseljavanje stanovništva smatra velikim grijehom premijera Zorana Milanovića i Vlade, predvođene SDP-om.

Nakon parlamentarnih izbora na kojima će pobijediti HDZ, naglasio je Kovač, morat će se te ljude vratiti u Hrvatsku kako bi se zemlju obnovilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međunarodni tajnik HDZ-a Kovač upozorio je da sadašnja Vlada ne zna koristiti sredstva iz europskih fondova, i što god govorio ministar potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić, Hrvatska je platiša u proračun EU.

"Prema statistikama EU i podatcima Europske komisije Hrvatska je zemlja koja najlošije koristi fondove EU", naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također po podacima Eurostata, Hrvatska je po nezaposlenosti treća najlošija zemlja u EU jer je nezaposlenost oko 18 posto, a nezaposlenost mladih je 46 posto, dodao je.

"Milijarde kuna leže u Bruxellesu, a ova vlada ih ne zna iskoristiti", kazao je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetivši da je Grčka kako bi ušla u eurozonu frizirala statističke podatke zbog čega je sada u katastrofalnoj situaciji, Kovač je ocijenio i da aktualna hrvatska Vlada frizira statističke podatke.

"Svaki dan su podatci kako nešto raste i kako se situacija popravlja - ali tome nije tako. Kada se pogledaju podatci Eurostata i Europske komisije vidi se da je situacija u Hrvatskoj jako loša. Bude li to tako nastavljeno idemo u propast, no HDZ će nakon pobjede na izborima to spriječiti", naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetivši da su pregovori s EU završeni dok je na vlasti bila HDZ-ova Vlada i da je Milanovićeva Vlada "došla na gotovo", Kovač je kazao kako se sadašnja Vlada ne snalazi u EU, a naša zemlja u toj asocijaciji nije dovoljno respaktirana, što treba promijeniti.

Kao primjer za tu ocjenu naveo je posjet britanskog premijera Davida Camerona Sloveniji, a koji je pri tome zaobišao Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska mora biti snažna i poštivana u EU. To će HDZ s svojim programom, koji je socijalan, tržišan i razvojan i učiniti", naglasio je Kovač.

Glasnogovornik Kluba zastupnika u Hrvatskom saboru Gordan Jandroković ocijenio je da premijer Milanović i njegova Vlada zdušno ne promiču europske vrijednosti, a koje bi trebalo sve jače unositi u život naših građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"EU nije strano tijelo i nešto što nam je daleko. EU je danas dio Hrvatske i postala je vlasništvo svih građana", rekao je.

Jandroković je naglasio da su svi problemi počeli sa slučajem "lex Perković" kada je hrvatska Vlada, umjesto na velika vrata, u EU ušla kao prevarant i sa željom da prevari države članice i Europsku komisiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Jandroković je upozorio na loše prognoze rasta naše zemlje u odnosu na druge članice EU, rekavši da smo po prognozama rasta BDP-a predzadnji od svih zemalja članica.

"Danas su izašli podatci jedne od banaka koja prognozira da će Hrvatska, umjesto nula posto, imati rast od 0,5 posto BDP-a. Vjerovatno će Vlada to pokušati prezentirati kao svoj uspjeh, ali prešutjeti će činjenicu da će sve zemlje Srednje Europe rasti po stopama višim od tri posto", naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jandroković je upozorio kako to znači da se Hrvatska, umjesto da hvata priključak sa "starim" zemljama članicama i približava se zemljama Srednje Europe, sve je bliže Bugarskoj i Rumunjskoj.

"Hrvatska u zadnje dvije godine u EU nije uspjela jer više uplaćujemo u proračun EU nego što iz njega povlačimo sredstava. Hrvatska financira EU i bogate zemlje članice jer naša Vlada nije u stanju povlačiti novce iz EU fondova jer su, kada su došli na vlast, smijenili sve ljude koji su radili na europskim fondovima", zaključio je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo