SAMOUVJERENA PREMIJERKA / HDZ u Gospiću najavio pobjedu na izborima

Image
Foto: PIXSELL

"Pobijedit ćemo jer nas ne mogu toliko poniziti i vrijeđati koliko mi možemo raditi i koliko ljubimo Hrvatsku", izjavila je Kosor na izbornom skupu u Gospiću i završila sa: "Sve za Hrvatsku i Hrvatsku nizašto!".

26.11.2011.
17:31
PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica HDZ-a i nositeljica lista Jadranka Kosor založila se da HDZ zadrži vlast kako Hrvatska ne bi "pocrvenila", jer, ustvrdila je, HDZ i SDP su različita svjetonazora te različito promišljaju što danas kao i sutra treba Hrvatskoj. Zamolila je okupljene da se podsjete što je SDP radio posljednjih dvadeset godina, ali i ranije, kad je drmala partija čiji su sljednici današnji SDP-ovci.

Nasuprot tome HDZ je u sudbonosnim trenucima vodio Hrvatsku k ostvarenju tisućugodišnjeg sna te su upravo HDZ i prvi hrvatski predsjednik "demokratizirali i SDP-ovce i omogućili demokraciju i višestranačje", rekla je Kosor. Izrazila je bojazan što bi bilo kad bi Kukuriku koalicija preuzela vlast jer su najavili da bi jedan od prvih poteza bio povlačenje tužbe protiv Srbije, ali HDZ, kako je rekla, to neće dopustiti. Drugi potez bio bi im da se poništi Zakon o ništetnosti, a to je zakon koji sprječava da se Srbija jurisdikcijom proširi na prostor Republike Hrvatske.

"Mi smo tim zakonom rekli dosta je progonu hrvatskih branitelja, a ni Milanović, ni Čačić, ni Pusić, ni Jakovčić, ni Hrelja, sve veliki vitezovi, nisu rekli ništa", napomenula je Kosor te podsjetila da SDP nije htio glasovati za Zakon o sprečavanju sukoba interesa, ali da će unatoč tome morati pokazati svoju imovinu i dokazati kako su je stekli. Pritom je napomenula "i ovce i novce na sunce."

"Pobijedit ćemo jer nas ne mogu toliko poniziti i vrijeđati koliko mi možemo raditi i koliko ljubimo Hrvatsku", izjavila je Kosor i završila: "Sve za Hrvatsku i Hrvatsku nizašto!".

Kandidati s koalicijske liste HDZ-a i HGS-a (Hrvatske građanske stranke) za 9. izbornu jedinicu danas su predstavljeni u Otočcu.

"Vjerujem u tihu većinu, ljude koji ne larmaju okolo, po kojekakvim forumima te medijima o pobjedi Kukuriku koalicije, koja je već popila šampanjac i podijelila foteljice, jer će ta tiha većina izaći na izbore i glasovati za HDZ, jer vole svoju Hrvatsku te presuditi da ju i dalje vodi stranka koja voli Hrvatsku, kršćanstvo i najosjetljivije skupine u društvu", rekla je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor u prepunoj dvorani Gackoga pučkog učilišta.

Pristupni ugovor s Europskom unijom, rekla je da će ponosno potpisati nalivperom koje joj je darovao papa Benedikt XVI. "Time želim poručiti Europi da će Hrvatska, kao 28. članica EU, njegovati svoje kršćanske korijene na koje smo ponosni, jer nas je to odredilo u životu", rekla je, dodavši kako o tome misli različito od Kukuriku koalicije. Pritom je podsjetila kako je Vesna Pusić (HNS) nedavno jasno poručila - vjeronauku van iz škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo