Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
DRUGI POKUŠAJ

HEP za RTL.hr o ponovno oslikanom muralu Slobodanu Praljku na Laništu: Obavijestila nas je i udruga navijača

Nakon što su zbog navedenog murala u listopadu uklonjena i tri susjedna, što je izazvalo buru reakcija, na Laništu je opet osvanuo onaj s Praljkovim likom

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
RTL Vijesti/ 12.12.2021. u 12:44
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon što je ranije uklonjen, mural Slobodanu Praljku ponovno je oslikan na trafostanici na zagrebačkom Laništu. Podsjetimo, u listopadu su s iste trafostanice uklonjena četiri murala, dva posvećena Vukovaru, a dva Dinamu i generalu Praljku što je izazvalo pobunu dijela građana. Prozivali su tada gradonačelnika Tomislava Tomaševića da je namjerno zatražio brisanje murala o Vukovaru, no on je to demantirao te govorio kako je mural izbrisan nakon što je zatraženo brisanje murala posvećenog Praljku. 

U konačnici je vraćen mural Vukovaru, ali sada je ponovno osvanuo i onaj s likom Praljka. 

Image
Na Laništu

Na Laništu ponovno oslikan mural s Praljkom: 'Siguran sam, odluči li ga Tomašević ukloniti, branitelji će se suprostaviti'

O svemu su se za RTL oglasili i iz HEP-a. 

"HEP ODS Elektra Zagreb zaprimila je prijave da je mural na trafostanici u Ulici Ive Robića u naselju Lanište, za čije postavljenje je izdana dozvola Udruzi navijača Dinama Bad Blue Boys, djelomično precrtan. O istom nas je također obavijestila i Udruga navijača Dinama Bad Blue Boys. Djelatnici HEP ODS-a Elektre Zagreb su izašli na lokaciju navedene trafostanice te će se po završetku uviđaja, sukladno uobičajnoj proceduri, uputiti prijava nadležnim institucijama. Vraćanje murala u prvobitno stanje očekujemo u najkraćem roku", naveli su. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Inače, fotografije novooslikanog murala na svojim društevnim mrežama podijelio je psihijatar Herman Vukušić koji je tom prilikom istaknuo: "Siguran sam, odluče li Tomašević i njegova svita ponovo ići na uklanjanje murala, branitelji će im se žestoko suprotstaviti."

RTL Vijesti/ 12.12.2021. u 12:44
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba