visoko na listi Domovinske koalicije / 'Heroina hrvatskih zviždača' Vesna Balenović na izbore izlazi s Ćorićem i Đapićem

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Pridružila im se jer, kako kaže, pronalazi puno sličnosti u svojoj borbi s vjetrenjačama s onom koju dosljedno i beskompromisno provodi HSP AS

30.7.2016.
19:44
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

HSP AS priopćio je u subotu da će predsjednica udruge Zviždač Vesna Balenović biti visoko na listi Domovinske koalicije u prvoj izbornoj jedinici, koju će, kažu, gotovo sigurno voditi glavni tajnik stranke Pero Ćorić.

"Pozivu predsjednika izbornog stožera HSP AS i Domovinske koalicije i saborskog zastupnika Pere Ćorića da se pridruže novom političkom savezništvu na dnevnoj bazi odazivaju se mnogi. Dana 30.07.2016. godine na radnom sastanku Pere Ćorića i heroine hrvatskih zviždača Vesne Balenović potvrđeno je kako će se ona kao nezavisni kandidat naći na listama Domovinske koalicije i HSP AS. Prema dogovoru koalicijskih partnera gotovo je sigurno kako će listu u I. izbornoj jedinici nositi glavni tajnik HPS AS Pero Ćorić, a Vesna Balenović bit će visoko rangirana na istoj listi", stoji u priopćenju HSP AS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napominje se da je Balenović samo jedna od medijski prepoznatljivih osoba koje će biti na koalicijskim listama.

Navodi se kako je Balenović odaziv pozivu HSP AS-a obrazložila riječima da "pronalazi puno sličnosti u njenoj borbi s vjetrenjačama s onom koju je dosljedno i beskompromisno provodi HSP AS, a ubuduće će Domovinska koalicija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjeća se da je Vesna Balenović kao visokorangirana djelatnica i voditeljica važnih projekata u INA-i odavno ukazivala na malverzacije i kriminalne radnje u INA-i te da je u javnosti prepoznata kao najpoznatija hrvatska zviždačica i heroina koja je javno branila nacionalne interese u INA-i u vrijeme "trećesiječanjske diktature Ivice Račana".

Domovinska koalicija javnosti bi se trebala predstaviti u četvrtak, a čine ju stranke pravaške i demokršćanske orijentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz HSP AS, u koaliciji su Demokratski savez nacionalne obnove (DESNO) Ante Đapića, HKDU dr. Marko Veselica, Ujedinjena stranka prava Antuna Kljenka i Hrvatska demokratska stranka.

Iako koalicija još nije definirala izborne liste, neslužbeno govore kako će liste u zagrebačkim izbornim jedinicama, uz Ćorića, vjerojatno nositi predsjednik HSP AS-a Ivan Tepeš (VI izborna jedinica), nekadašnji zastupnik HSP-a Miroslav Rožić (II.), te predsjednik HKDU-a Dean Golubić (VII).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik stranke DESNO Anto Đapić trebao bi biti prvi u IV. izbornoj jedinici (Virovitičko-podravska i Osječko baranjska županija), a predsjednik Glavnog stana HSP AS Tomislav Vlajnić u V. Izbornoj jedinici (Požeško-slavonska, Brodsko-posavska i Vukovarsko-srijemska županija).

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo