UVIJEK U AKCIJI / HGSS odlučio razveseliti najmanje, a mogu se uključiti i veliki: 'Obojite naš svijet!'

Image
Foto: RTL / HGSS

Iako smo veliki, mnogi od nas su i dalje u srcu zaigrana djeca

15.4.2020.
18:40
RTL / HGSS
VOYO logo

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) proslavit će za 10 dana 70. rođendan. Njihov posao nikada ne prestaje, a u to spada i komunikacija na društvenim mrežama koju obavljaju vrlo aktivno i edukativno, a nadasve zabavno.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovih dana iako se njima bliži rođendan oni su mališanima odlučili darovati poseban poklon. Nije japanka, ali jest bojanka. I zabaviti se njome mogu i oni veliki. Na svojim društvenim mrežama predstavili su bojanku koju se može skinuti s HGSS-ove službene stranice i zabavljati se ispunjavajući šaljive ilustracije Nika Titanika i Filipa Jalušića. HGSS-ovci i HGSS-ovke pozivaju sve kreativce, male i velike, da na mail hgssbojanka@gmail.com pošalju svoje primjerke koje će rado uvrstiti u svoju zbirku, a a poruka je vesela i jasna: ''Igrajte se, sanjajte, dajte mašti na volju. Što zna želja što je nemoguće?''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, ova nacionalna i dobrovoljna udruga broji 1000 visokomotiviranih volontera i volonterki koji svakodnevno pomažu i tragaju za unesrećenim osobama, a u povijesti dugoj sedam desetljeća iza njih je više od 10.000 akcija spašavanja. Na godišnjoj razini odvija se oko 500 akcija u planinama, 180 potraga, 270 intervencija, oko 30 akcija koje uključuju i upotrebu helikoptera te oko 20 akcija na vodi. 

Osim što neprestano djeluju na terenu, građanima i građankama, kako hrvatskim, tako i stranima, dijele i vrijedne savjete kako bi učili na tuđim greškama, a ne na vlastitim. Za svoj rad nagrađeni su i brojnim priznanjima, a neka od domaćih su Ponos Hrvatske, HUOJ-eva nagrada za Komunikatora godine te nagrada Ministarstva turizma. Od međunarodnih nagrada ističe se ona za najboljeg svjetskog neovisnog trening providera Rescue3 programa te nagrada Europskog parlamenta ''Europski građanin'' za iznimna postignuća za promicanje povezanosti među građanima država članica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo

Još iz rubrike