POLJAKA UHVATILA PANIKA / HGSS opet spašavao turiste: Biokovo kao 'klopka' usred ljeta, u par sati izmijenila se četiri godišnja doba

Image
Foto: HGSS Makarska
Image
Foto: HGSS Makarska

Planina iznad Makarske pokazala je po tko zna koji put svoju nepredvidivost, a to su na teži način naučila Poljak i dvoje Čeha

29.7.2019.
8:15
HGSS Makarska
VOYO logo

HGSS stanica Makarska je dobio je u nedjelju dojavu da se troje mladih stranaca izgubilo na Biokovu i da ih je uhvatilo jako grmljavinsko nevrijeme. 

''Odmah po dojavi dvoje dežurnih spašavatelja u 16:40 sati uputilo se prema Biokovu i u kontaktu s Centrom 112 odredili pobližu lokaciju. U 17:05 sati dolaze do unesrećenih te ih nakon utopljavanja i okrepe odvode do broda gdje su bili smješteni. Danas se na Biokovu u samo par sati izmijenilo četiri godišnja doba i po tko zna koji put pokazalo svoju nepredvidivost i dokazalo da može biti 'klopka' i usred ljetnih mjeseci. I ovog puta upozoravamo da se u planinu ne ide nepripremljen tj da se navrijeme provjeri prognoza i ponese adekvatna oprema'', objavio je HGSS. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I nije to bila jedina intervencija, naime, trebalo je spasiti Poljaka kojega je uhvatila panika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''On je bio na vrhu Biokova na sv. Juri i uhvatilo ga je snažno nevrijeme te se u napadu panike bojao za svoj život. Dežurni spašavatelji medu kojima i doktor Stanice Makarska odmah po dojavi izlaze na teren te kreću prema najvišem vrhu Biokova. Na putu prema vrhu susreću dvoje čeških državljanina mokre i pothlađene, utopljavaju ih i sjedaju u službeno vozilo. Po dojavi spašavatelji su kontaktirali dežurne djelatnike OiV-a koji se nalaze na tornju Sv.Jure, oni su pronašli unesrećenog mladića te ga utoplili u njihovoj zgradi. Nakon pregleda svi zajedno se spuštaju u bazu, u nadi da ćemo provesti mirnu noć'', objavili su HGSS-ovci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo