pamet u glavu / HGSS-ovo pismo turistima: 'Spasit ćemo vas besplatno, ali možete postati i dio prirodne selekcije - isto besplatno'

'Vaša sigurnost nam je važna, a nadamo se da je važna i vama. Zbog toga, dok uživate u hrvatskim prirodnim ljepotama, hrani i piću, molimo vas nemojte pretjerati', stoji u pismu

30.7.2015.
15:12
VOYO logo

Hrvatska gorska služba spašavanja uputila je stranim turistima iskreno, dobronamjerno pismo, ne bi li im učinila ljetovanje sigurnijim, sebi uštedila trud, a državi novac. 

Njihovo pismo prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dragi turisti,

mi smo Hrvatska gorska služba spašavanja, volonteri smo, neprofitna organizacija. Naš posao je traganje i spašavanje u područjima koja su teško dostupna ostalim službama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaša sigurnost nam je važna, a nadamo se da je važna i vama. Zbog toga, dok uživate u hrvatskim prirodnim ljepotama, hrani i piću, molimo vas nemojte pretjerati. Da, imamo odličinu hranu i vrhunska vina... i tijelo se opusti. Otoci tada postanu bliži, planine niže, a vama svakakve ideje tada mogu pasti  napamet - primjerice popeti se na planinu u japankama, preplivati do susjednog otoka usred noći, otići istraživati prirodu, a da sa sobom niste ponijeli vodu ili okušati se u slobodnom penjanju - potpuno sami.

I kada to činite, velika je vjerojatnost da ćemo vas mi spasiti - i to besplatno, ali isto tako postoji velika mogućnost da ćete postati dio prirodne selekcije - također besplatno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga, molimo vas, imajte ovo na umu dok uživate u Hrvatskoj i ukoliko se nađete u situaciji u kojoj vam je potrebna pomoć, nazovite 112.

Vaša Hrvatska gorska služba spašavanja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: HGSS
Image
Foto: HGSS
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo