ULAGANJE U BUDUĆNOST / Hitna pomoć u Slavoniji odlučila stati na kraj osipanju kadra: Tehničar otkazao odlazak u Njemačku

Image
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Ljudima jako puno znači kada vide da netko vodi brigu o njima i želi ulagati u njih

30.4.2019.
15:09
Davor Javorović/PIXSELL
VOYO logo

Zavod za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije ne prestaje s ulaganjima u podizanje kvalitete zdravstvene usluge.

Na području cijele županije prošle je godine Hitna pomoć imala oko 25.000 intervencija oko čega je njih 5.000 bilo intervencija prvog stupnja, a ovaj Zavod zapošljava čak 45 timova hitne medicine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No da bi zadržali svoje djelatnike, koji su posebno ‘‘tražena roba‘‘ u zapadnoeuropskim zemljama, Zavod za hitnu medicinu u suradnji s osječkim Sveučilištem i samom Županijom ponudit će medicinskim tehničarima besplatan studij sestrinstva na osječkom Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo.

''U Zavodu zapošljavamo 84 medicinska tehničara, a stipendija za školovanje i usavršavanje bit će ponuđena za njih 20. Upisi počinju sada u lipnju, a riječ je o studiju koji košta 30.000 kuna. Potpisali smo ugovor s Fakultetom i Županijom, prema kojemu će nam pet upisa pokloniti sam Fakultet, potom će njih pet financirati Županija Osječko-baranjska, a 10 će financirati naš Zavod. Oduševljeni smo i interesom za ovaj studij jer smo očekivali najviše desetak kandidata, a prijavilo se čak njih 22'', kazala je za Glas Slavonije ravnateljica županijskog Zavoda Silvana Sabo.

''Riječ je o krasnoj mjeri jer će naši djelatnici nakon završetka ovog studija imati mnogo veće kompetencije i znanja, a to će se znatno odraziti i na pacijente što i je naš cilj. S druge strane, na taj se način zadržava radnike koji su jako zanimljivi stranim poslodavcima. Imali smo konkretan slučaj djelatnika koji je došao dati otkaz jer odlazi u Njemačku, no kada mu je ponuđena mogućnost besplatnog usavršavanja odlučio je povući otkaz i ostati. Ljudima jako puno znači kada vide da netko vodi brigu o njima i želi ulagati u njih'', istaknula je Sabo.

Također, za potrebe budućih studenata Hitna pomoć će nabaviti i svu neophodnu opremu koja će im olakšati učenje, ali financirati i instrukcije, a samim djelatnicima koji se odluče na edukaciju zasigurno znači i činjenica da će nakon završetka školovanja osim diplome i novih znanja dobiti i povišicu na plaću od 10 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo