čeka se odluka / HNB ostaje bez guvernera: Hoće li Vujčiću produžiti mandata ili ga zamijeniti nekim drugim?

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

O produživanju mandata Vujčić do sada nije govorio puno, no ranije je za RTL kazao kako ne bi odbio reizbor

6.7.2018.
7:56
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Borisu Vujčiću danas je službeno zadnji radni dan. Naime, HNB od ponedjeljka neće imati guvernera s obzirom da Vlada još nije odlučila hoće li Vujčiću produžiti mandata ili ga zamijeniti nekim drugim.

Ako Sabor u petak ne izglasa prvog čovjeka HNB-a, od ponedjeljka će HNB voditi zamjenik guvernera Relja Martić. slučaju odsutnosti, odnosno isteka mandata guvernera sve dužnosti i ovlasti preuzima njegov zamjenik do imenovanja novog guvernera. Ako do toga dođe, ni Relja Martić neće moći dugo biti na zamjenskoj funkciji jer i njegov mandat istječe uskoro, 17. srpnja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je zakazana i sjednica saborskog Odbora za financije i državni proračun na kojem će se, prema neslužbenim informacijama, naći prijedlog (re)izbora guvernera, no ni članovi ne znaju hoće li Vujčiću produžiti mandata, piše Jutarnji list

Kada se Odbor usuglasi, procedura nalaže da svoje mišljenje proslijedi Odboru za izbor, imenovanja i upravne poslove. U konačnici, guvernera Hrvatske narodne banke imenuje Hrvatski sabor na prijedlog Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove uz mišljenje Odbora za financije i državni proračun. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O produživanju mandata Vujčić do sada nije govorio puno, no ranije je za RTL kazao kako ne bi odbio reizbor. "Radim svoj posao. Bio sam četiri puta predložen od tri različite stranke, jednom HSLS-a, dva puta od HDZ-a, jednom od SDP-a što znači da sam relativno dobro radio svoj posao. U budućnosti će Sabor odlučiti tko će preuzeti", kazao je Vujčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo