'nećemo odustati' / HND skupio potpise i predao ih premijeru! Traže smjenu Beroša zbog Matijanićeve smrti. 'Zataškavao je slučaj'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

'Vili Beroš nije se ponio kao čovjek koji će i po svojoj funkciji odgovorno i savjesno istražiti sve okolnosti slučaja', stoji u pismu

3.10.2022.
14:32
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatsko novinarsko društvo poslalo je u petak premijeru Andreju Plenkoviću peticiju koju je potpisalo 4.695 građanki i građana koji su podržali zahtjev HND-a za nezavisnom istragom okolnosti smrti Vladimira Matijanića, novinara portala Index.hr, i smjenom ministra zdravstva Vilija Beroša.

Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a u obraćanju premijeru Plenkoviću naglašava kako se ministar Beroš od prvog dana slučaja ponio krajnje neprofesionalno zataškavajući ga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije se postavio kao osoba koja radi u interesu građana koji ga plaćaju, nego kao zaštitnik sustava koji je odgovoran za smrt našega kolege, a sustav je tu da štiti zdravlje građana, ne da ga ugrožava. Budući da kao predsjednik Vlade odgovarate za rad svojih suradnika, od Vas tražimo da uvažite argumente koji stoje u tekstu peticije. Svaki dan ostanka na dužnosti ministra Beroša, gospodine predsjedniče Vlade RH, ujedno je i Vaša odgovornost. Hrvatsko novinarsko društvo neće odustati od traženja istine o smrti Vladimira Matijanića te kažnjavanja odgovornih.

Image
gdje je zapelo s Paxlovidom? /

Mjesec i jedan dan prošlo je od smrti novinara Matijanića. Lijeka koji ga je mogao spasiti i dalje nema

Image
gdje je zapelo s Paxlovidom? /

Mjesec i jedan dan prošlo je od smrti novinara Matijanića. Lijeka koji ga je mogao spasiti i dalje nema

Tragedija koja se dogodila našem kolegi i prijatelju više se nikad ne smije dogoditi nijednom građaninu Republike Hrvatske. Ponavljamo, ministar Beroš je od prvoga dana zataškavao slučaj i odbijao odgovoriti na dopise koje smo mu slali u ime HND-a, valjda računajući da će vrijeme učiniti svoje i da će slučaj pasti u zaborav. Vili Beroš nije se ponio kao čovjek koji će i po svojoj funkciji odgovorno i savjesno istražiti sve okolnosti slučaja. Ponio se kao zaštitnik sustava odgovornog za smrt jednoga građanina kojem je taj isti sustav trebao pružiti svu moguću zdravstvenu skrb", stoji u pismu koje je s peticijom poslano premijeru Plenkoviću, a koje potpisuje predsjednik HND—a Hrvoje Zovko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo