potrebna promptna reakcija / HND zaprepašten pokušajem Thompsona da spriječi emitiranje priloga Danke Derifaj, zbog prijetnji poziva DORH na reakciju

Image

RTL-ova novinarka Danka Derifaj je autorica priloga o slučaju mešetarenja nekretninama koji će biti emitiran u emisiji "Potraga"

23.8.2021.
17:52
VOYO logo

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) zatražilo je u ponedjeljak promptnu reakciju Državnog odvjetništva i ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek zbog prijetnji upućenih novinarki Danki Derifaj  nakon komentara pjevača Marka Perkovića Thompsona na Facebooku.

"HND je zaprepašten pokušajem pjevača Marka Perkovića Thompsona da spriječi emitiranje televizijskog priloga o nelegalnoj gradnji stambene zgrade na Žnjanu u Splitu i zgroženo njegovim komentarima na službenoj facebook stranici, nakon kojih su uslijedile salve najvulgarnijih uvreda i prijetnje premlaćivanjem i smrću našoj kolegici Danki Derifaj, te zbog toga traži promptnu reakciju Državnog odvjetništva RH i ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek”, navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećaju da je RTL-ova novinarka Danka Derifaj autorica priloga o slučaju mešetarenja nekretninama koji će biti emitiran u emisiji "Potraga" te da je jedan od vlasnika stanova u navedenoj zgradi pjevač Perković Thompson.

Nakon objave Perkovića na služenom Facebook profilu da mu je novinarka provalila u dom, uznemirila maloljetnu djecu i da je protiv nje podigao kaznenu prijavu zbog ometanja posjeda, uslijedile su brojne reakcije i uvrede Thompsonovih obožavatelja na račun Derifaj, navode u HND-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Sve pogledajte u Potrazi /

RTL-ova ekipa i Danka Derifaj nisu provalili u kuću Marka Perkovića Thompsona. Evo o čemu se radi

Image
Sve pogledajte u Potrazi /

RTL-ova ekipa i Danka Derifaj nisu provalili u kuću Marka Perkovića Thompsona. Evo o čemu se radi

Ističu  kako je policija demantirala da je Derifaj prekršila zakon, da nisu utvrđeni elemente prekršaja ni kaznenog djela kao i da je Derifaj podnijela kaznene prijave protiv niza nepoznatih počinitelja.

Uz to njezina odvjetnica najavljuje i pokretanje kaznene odgovornosti protiv Thompsona koji nije spriječio uvrede prema novinarki te otvorene pozive na fizičke napade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„HND daje punu podršku kolegici Derifaj i poziva DORH i policiju da otkriju o kojim je osobama riječ te poduzmu sve mjere protiv Thompsona i administratora njegove facebook stranice”, ističe se u priopćenju i upozorava kako je riječ o još jednom nasrtaju na istraživačko novinarstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo