OŠTRE KRITIKE / HNS: '100 dana lutanja, neznanja i kaosa - Titanik Vlada opasno plovi prema santi leda'

Image

'Vlada HDZ-a i Mosta pokazala je da luta bez cilja i vizije, bez ijedne ozbiljne strategije i politike, na čelu s premijerom koji je izgubio svaki oblik autoriteta'

24.1.2017.
10:10
VOYO logo

Povodom 100 dana Vlade Andreja Plenkovića HNS je poslao priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti.

"Na opću žalost, Vlada HDZ-a i Mosta u prvih 100 dana pokazala je da luta bez cilja i vizije, bez ijedne ozbiljne strategije i politike, na čelu s premijerom koji je izgubio svaki oblik autoriteta. Želimo upozoriti da zbog toga zemlja stagnira, građani ispaštaju, a dugoročno će takva neodgovornost Hrvatsku povući na dno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već nakon prvih 100 dana Vlada se može pohvaliti s čak dva pokrenuta postupka za utvrđivanje sukoba interesa – jedan u slučaju potpredsjednice Vlade Martine Dalić i INA-e, a drugi u slučaju ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića i financiranja njemu bliskih projekata iz džepa građana.

Osim ozbiljnih sumnji oko sukoba interesa potpredsjednice Vlade, doista je tragična i činjenica da HDZ i Most imaju sasvim različite modele i viđenja kako postupiti u pokušaju vraćanja INA-e u hrvatske ruke i potpuno je nejasno što zapravo Vlada smjera i koji su njeni ciljevi, što može samo naštetiti kompaniji i njezinim radnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skandalozna je i činjenica kako spomenuti ministar Barišić, dokazani plagijator i lažov, i dalje ima punu podršku premijera Plenkovića, koji je ignoriranjem činjenica, ali i ignoriranjem pokretanja postupka za opoziv istog u Saboru, u potpunosti izgubio na vjerodostojnosti i autoritetu.

Također, nemojmo zaboraviti da su HDZ i Most u kontinuitetu na vlasti već više od godinu dana, a njihova nesposobnost se vidi i u činjenici da ni u tom razdoblju nisu uspjeli promijeniti uprave velikih državnih tvrtki, čije poslovanje i dalje stoji jer nema jasnih naputaka od strane vlasnika. Takvim nečinjenjem vladajuća koalicija nanosi veliku štetu državi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pridodaju li se tome nesuglasice i nepovjerenje između koalicijskih partnera, alarmantna činjenica da je u posljednjih godinu s hrvatskog tržišta rada nestalo više od 60 tisuća ljudi, porezni udari na studente i sramotne izjave državnog tajnika Matka Glunčića o rezultatima PISA istraživanja i konačno rušenje kurikularne reforme, nameće se pitanje – kud zapravo plovi ovaj brod? 

S rastrošnim i prevelikim proračunom te kaosom na palubi, Vlada nalikuje na Titanik i samo je pitanje vremena kada će se nasukati na santu leda. Stoga, kada bismo u dvije riječi opisali aktualnu garnituru, onda bi to zasigurno bila Titanik Vlada koja opasno plovi prema potonuću."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo