protiv odluke holdinga / HNS traži da se povuče odluka o poskupljenju grobnih naknada: 'Pokažite zdrav razum i suosjećanje'

Image
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Predsjednik zagrebačkog HNS-a Tomislav Stojak ističe da trebamo biti 'odgovorni i razumni u ovoj teškoj situaciji'

18.4.2020.
11:22
Sandra Simunovic/PIXSELL
VOYO logo

Gradski zastupnik i predsjednik zagrebačkog HNS-a Tomislav Stojak zatražio je u subotu od Uprave Zagrebačkog holdinga i direktora Gradskih groblja da žurno donesu odluku o poništenju cjenika o poskupljenju naknade za održavanje grobnih mjesta iz rujna 2019. godine.

"Nakon što su mnogi sugrađani posljednjih dana dobili iznimno uvećane godišnje naknade za održavanje grobnih mjesta, kao gradski zastupnik tražim od predsjednice Uprave Zagrebačkog holdinga Ane Stojić Deban i direktora Gradskih groblja Patrika Šegote da žurno donesu odluku o poništenju novog cjenika o poskupljenju te da ga hitno stave izvan snage i cijene vrate na dosadašnje", priopćio je Stojak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe kako ih je pozvao da budu "odgovorni i razumni u ovoj teškoj situaciji, da donošenjem odluke o poništenju poskupljenja usluga Gradskih groblja dokažu da im je briga za Zagrepčane na prvom mjestu, za razliku od", kako navodi, "zagrebačkog gradonačelnika koji svoje sugrađane nimalo ne poštuje niti suosjeća s njima".

"Iako je činjenica da je novi cjenik Gradskih groblja s iznimno povećanim cijenama svih usluga donesen još u rujnu 2019., s obzirom na situaciju koja je pogodila građane Zagreba nakon potresa 22. ožujka 2020., stotine i tisuće uništenih domova i imovine građana, uključujući i grobna mjesta na zagrebačkim grobljima, tražim od predsjednice Uprave Holdinga i direktora Gradskih groblja da pokažu zdrav razum i suosjećanje sa  sugrađanima i u ovoj teškoj situaciji koja nas je sve pogodila donesu žurnu odluku da se novi cjenik Gradskih groblja hitno stavi izvan snage", rekao je Stojak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozorio je da su višestruko, u nekim slučajevima i do tri-četiri puta u odnosu na dosadašnje cijene poskupile usluge zagrebačkih groblja, pogotovo godišnje naknade za održavanje grobnih mjesta te je zatražio da se cijene vrate na one do rujna 2019.

Stojak smatra da bi tako Uprava Zagrebačkog holdinga pokazala "svoju odgovornost prema Zagrepčanima koji financiraju isti taj Holding plaćajući vrlo često preskupe komunalne usluge te bi odlukom o poništenju drastičnog poskupljenja usluga Gradskih groblja dala mogućnost građanima da u ovoj teškoj situaciji nakon potresa tih nekoliko stotina kuna ostane u njihovim džepovima za nabavu potrebnih životnih namirnica, što je danas i više nego važno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo