GOSTOVAO U RTL-U DANAS / Hoće li HDSSB izaći iz vladajuće koalicije? Salapić: 'Neprihvatljivo je da se Pupovac ne želi ispričati'

Pupovac cijelo vrijeme igra po tankoj liniji i ne može se sam odlučiti je li dio vladajuće koalicije, kaže Salapić

15.9.2019.
18:45
VOYO logo

Nakon što je HSLS danas, a SDSS ranije ovog tjedna objavio da ostaje u vladajućoj koaliciji, u RTL-u Danas razgovarali smo s predsjednikom Glavnog odbora HDSSB-a Josipom Salapićem hoće li i ta stranka ostati uz HDZ i premijera Andreja Plenkovića.

"Naš predsjednik stranke Branimir Glavaš dao je izjavu javnosti da je zbog neprimjerenih izjava Milorada Pupovca najmanje što može učiniti je njegova isprika hrvatskoj javnosti", kazao je Salapić i dodao da se Pupovac "nije ispričao na način kako se to od njega očekivalo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veći uteg HDZ-u nego HDSSB-u

"Glavaš je predložio meni predsjedniku Glavnog odbora da sazovem Glavni odbor i da stranka o tome pitanju raspravlja sljedeći petak", kazao je Salapić. Na pitanje jesu li bliži ostanku ili odlasku iz koalicije, Salapić je odgovorio: 

"Pupovac je veći uteg HDZ-u nego nama kao manjem partneru. Od početka smo podržavali Vladu Andreja Plenkovića u svakom trenutku i to nije bilo upitno. No, Pupovac cijelo vrijeme igra po tankoj liniji i ne može se sam odlučiti je li dio vladajuće koalicije ili nastupa samostalno". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Glavaš ima posebnu težinu u Domovinskom ratu i mi u stranci smatramo da je Pupovac cijelo vrijeme radio pritisak i na hrvatsko pravosuđe, kada je u pitanju Glavaš. Za nas je neprihvatljivo da se Pupovac ne želi najnormalnije i najrazumljivije ispričati hrvatskoj javnosti", kazao je Salapić i dodao da bi ostavio Glavnom odboru da u petak raspravi sve detalje tog slučaja. 

Smetaju nam nesmotrene Pupovčeve izjave

"Pupovac ne može ucjenjivati Vladu svaki puta kada dođe do individualnih slučajeva, a samim time, i nas kao manjeg partnera dovodi do toga da dižući tenzije diže i stavove naše stranke", rekao je Salapić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HDSSB i Glavaš su sami dobili svoj mandat. On je general i hrvatski branitelj i ima pravo imati svoj stav, a o svemu će se raspravljati u stranci", kazao je Salapić te dodao da teme iz prošlosti treba staviti u prošlost i baviti se budućnošću. 

"Nama kao stranci SDSS kao stranka ne smeta, smetaju nam nesmotrene izjave čelnika SDSS-a i još jednom pozivamo Pupovca da protumači svoje izjave i da se ispriča javnosti", rekao je Salapić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo